AMERIKANSK: Denne hydrauliske slaghammeren fra Montabert gir uten tvil signal om hvor vi er. Rett nok ikke utenfor New York der Fredsgudinnen vanligvis holder til, men i USA og Las Vegas.

Anleggsshow i Las Vegas

LAS VEGAS: Nord-Amerikas desidert største, og en av verdens største anleggsmesser er i gang. Denne uken er det Conexpo-show i gamblingbyen i Nevada.

Publisert Sist oppdatert

Startskuddet gikk tirsdag 14. mars og anleggsfesten i Las Vegas varer frem til lørdag 18. mars.

Med ca. 2000 utstillere fordelt på ca. 270.000 kvadratmeter, er det duket for hektiske dager, også andre steder enn i kasinoene. Arealet er ca. 5% mer enn på 2020-arrangementet.

Voltec er et amerikansk firma som satser kun på elektriske kompaktlastere. De vil til Europa etter hvert også.

Apropos forrige Conexpo, den ble gjennomført, men det var også bare så vidt. De som husker tilbake i tid, og kanskje til og med var der, husker nemlig at 2020-utgaven av Conexpo var helt i starten av pandemien. Det var lettere kaos den gang, og mange prøvde å skaffe seg returbillett nærmest idet de landet i Las Vegas, i frykt for at land rundt i verden skulle stenge helt. Enkelte utstillere dukket ikke opp, og vi husker også at Volvo CE lot standen sin stå uten bemanning.

130.000 besøkende?

LANSERING: Folk strømmet til da Bobcat lanserte to nye maskiner, én helelektrisk hjulgående kompaktlaster og en førerløs beltegående kompaktlaster (konseptmaskinen på bildet).

Men det var den gang, nå er pandemien glemt og arrangøren regner med rundt 130.000 besøkende til messen i år. Om man skal dømme etter den første dagen, så kan ikke A&Ts utsendte utelukke at de klarer det. Det var nemlig tidvis meget tett av folk på første messedag, men det er selvsagt tidlig å slå fast ennå.

Arrangøren melder at det er ventet utstillere/besøkende fra 130 land i verden, hvilket gjør Conexpo til en internasjonal utstilling, men rett nok med sterkt preg på maskiner og utstyr for det nordamerikanske markedet.

Takeuchi setter i gang produksjon av kompaktlastere på belter i USA. Nye maskiner ble lansert og lakken frir til den amerikanske anleggsbransjen.
Det er som seg hør og bør mange gravemaskiner å se på Conexpo. Her på Komatsus område.



STORSKJERM: En storskjerm på noen etasjer må til når man er i Las Vegas. Her koster det sikkert noen dollar å få med sin reklamefilm.
HEKTISK: Det er alltid liv i Las Vegas, og når anleggsverden inntar byen så setter det også spor i gatebildet. Her Komatsu-reklame på en vegg langs The Strip.
Powered by Labrador CMS