VIKTIGSTE RESSURS: Gründer Pål Kenneth Strøm (t.v.) og daglig leder Carl Christian Moland i PK Strøm tok på spanderbuksene før sommerferien. Bak er mange av de ansatte i bedriften. Foto: Saltenposten

Ansatte fikk 55.000 bonus-kroner før sommerferien

De rundt 50 ansatte hos maskinentreprenøren PK Strøm AS tok sommerferie med et stort smil i år.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Entreprenøren fra Rognan i Saltdal kommune i Nordland har gjort det bra de senere årene. Selskapet med ca. 50 ansatte omsatte for nesten 59 millioner kroner i 2015, og har vokst jevnt og trutt for hvert år etter dette. I 2020 «landet» selskapet en omsetning på 144 millioner kroner, med et driftsresultat på nesten 16 millioner.

Fordeling

- Vi har dyktige- og engasjerte ansatte som hver dag står på for å få jobben utført på en sikker og effektiv måte. Dette mener vi virkelig er nøkkelen til suksess, ikke bare for 2020 men også tidligere år. Derfor, for å vise at vi setter pris på de ansatte, er det inngått en avtale om overskuddsdeling. Denne går ut på at 20% av driftsresultatet over 5% går til fordeling til de ansatte. For 2020 resulterte dette i 55 867 kroner pr/fastansatt for ca. 50 ansatte, sier daglig leder Carl Christian Moland til AT.no.

BONUS: Maskinentreprenøren PK Strøm AS fra Rognan i Saltdal kommune i Nordland, deler noe av overskuddet med de ansatte. Foto: PK Strøm

Det er unødvendig å skrive særlig mer om hvordan budskapet de ansatte fikk like før sommerferien, ble mottatt.

Ung bedrift

PK Strøm AS ble etablert av Pål Kenneth Strøm som et enkeltforetak i 1998, og deretter som AS i 2004. Selskapet har utviklet seg videre, og i år er det også blitt ISO-sertifisert i standarden 9001 (kvalitet) og 14001 (miljø), samt at selskapet er sentralt godkjent i tiltaksklasse 3 på flere områder. I 2020 ble også sprengningsfirmaet Nitrex kjøpt opp og innlemmet i PK Strøm AS.

Entreprenøren utfører VA-anlegg, samferdselsprosjekter, kraftverksutbygging, industri– og boligtomter, vintervedlikehold samt maskin– og masseforflytting.

Powered by Labrador CMS