Bilde fra åpningen av Bauma i 2019.
Bilde fra åpningen av Bauma i 2019.

Bauma blir utsatt

Anleggsmessen Bauma blir ikke holdt i april 2022 som først planlagt.

Publisert Sist oppdatert

Verdens ledende anleggsmesse, Bauma i München, Tyskland, ser seg nødt til å utsette den vårlige messen til høsten. Nærmere bestemt 24.-30. oktober 2022.

Dette blir gjort etter samtaler med bransjen. Grunnen til at den flyttes med så lang tid igjen til messen åpner, er at det planlegges veldig lenge i forveien når man skal delta som utstiller på en slik messe. Så avgjørelsen måtte tas nå, skriver arrangør Messe München i en pressemelding.

Den opprinnelige planen var å ha messe 4.-10. april 2022. Til tross for covid-19-pandemien var bookingen av utstillerplasser god og bransjens respons god, skriver Messe München.

Et unntak er Volvo CE som har annonsert at de ikke skal delta med utstilling på Bauma 2022.

Det var likevel en økende bekymring om at det være usikkert om en så stor messe kunne holdes ett år fra nå. Det er avgjørende at man kan reise globalt uten hindringer for Bauma 2022, skriver arrangøren.

Dette gjelder spesielt globale for utstillere som venter kunder fra hele verden til messen.

- Avgjørelsen om å utsette messen var ikke enkel, selvsagt. Men vi måtte bestemme dette nå, før utstillerne begynner å planlegge sin deltakelse. Dessverre er det ikke mulig nå å forutsi når man har kontroll på pandemien og når ubegrenset global reisevirksomhet kan starte opp igjen. Under rådende forhold, kan vi ikke garantere at en messe i april 2022 ville holdt vårt sentrale løfte om at den skal være verdens ledende messe med global deltakelse. Det var tross alt deltakere fra over 200 land på Bauma sist, sier Klaus Dittrich, styreleder og adm. direktør i Messe München.