Bertelsen & Garpestad sprenger for fransk entreprenør

Anleggsarbeid for ny E18 har startet ved Kokkersvold i Porsgrunn.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Arbeidet med anleggsvei ved Kokkersvold i Porsgrunn begynte i juni og markerer starten på byggingen av ny E18 mellom Langangen og Rugtvedt. Anleggsveien som nå er under bygging skal gi tilgang til området ved Blåfjell og Kokkersvold. Det er det franske entreprenørselskapet Eiffage som skal bygge to tunneler til ny firefelts E18 på oppdrag for Nye Veier, sier Morten Lossius, prosjektsjef i Nye Veier for E18 Langangen-Rugtvedt.

Det er selskapet Bertelsen & Garpestad AS utfører sprengningsarbeidet for Eiffage. I perioden mellom 16. juni og 17. juli vil de utføre 3-4 sprengninger daglig i ukedagene. Sprengningsarbeidet innstilles deretter i ferien, og gjenopptas 9. august. Det vil vare til 19. september, når anleggsveien skal står ferdig.

Etter dette begynner arbeidet med selve tunnelene, og også i forbindelse med dette vil det bli sprengningsarbeider som kan få trafikale konsekvenser.

- Den nye firefelts motorveien som skal bygges på E18 fra Langangen til Rugtvedt er på ca. 17 km. Det er et komplekst prosjekt og arbeidet inkluderer blant annet flere tunneler og bruer, inkludert bygging av ny Grenlandsbru. Veien skal etter planen stå ferdig i 2025, sier Lossius.

Powered by Labrador CMS