NY TERMINAL: Slik blir den nye bussterminalen ved Tromsø lufthavn når den står ferdig høsten 2024. (Illustrasjon: Statens vegvesen)

Bygger Nord-Norges største bussterminal

Peab Anlegg har signert en kontrakt med Statens vegvesen om bygging av ny bussterminal ved Tromsø lufthavn.

Publisert Sist oppdatert

Kontraktssummen er på ca. 130 millioner kroner og terminalen er planlagt ferdigstilt i november 2024.

Bussterminalen i Giæverbukta ved Tromsø lufthavn er Nord-Norges største kollektivterminal med 760 bussavganger daglig, og nå skal det altså bygges en ny.

- Vi er svært fornøyde med å bli tildelt dette oppdraget, som er av stor betydning for regionen. Peab Anlegg har solid erfaring med store infrastrukturprosjekter. Vi er derfor godt rustet til å håndtere utfordringene knyttet til byggingen av den nye bussterminalen, sier adm. direktør Johan Hansson i Peab Anlegg Norge.

Viktig knutepunkt

Med rundt 1,5 millioner reisende årlig er bussterminalen i Giæverbukta et viktig knutepunkt i Nord-Norge. Den nye terminalen skal etter planen stå ferdig høsten 2024 og vil bidra til mer effektiv offentlig transport og reduserte klimautslipp. Blant annet skal det bygges ny inn- og utkjøring samt bruer, fjernvarme-anlegg, venterom, busskur og sanitærbygg med toaletter.

- Peab Anlegg scoret samlet sett best på tildelingskriterier som organisering, nøkkelpersonell, gjennomføring av oppdraget og ivaretagelse av miljø og klimautslipp. På det meste vil 40-50 ansatte være involvert i arbeidet, sier Olle Eurenius, regionsjef Nord i Peab Anlegg Norge.

Krever god planlegging

Foruten Peab Anlegg som hovedentreprenør er også andre selskaper som Peab Bygg, Peab Asfalt, Swerock og Kranor involvert som betydelige underleverandører/leverandører til prosjektet.

- Terminalen skal være i bruk gjennom hele anleggsperioden, noe som krever god koordinering og planlegging. Peab Anlegg vil etablere midlertidige holdeplasser, gangfelt og sykkelstier mens arbeidet pågår. Dette vil bidra til å minimere forstyrrelser for reisende og sikre en jevn og trygg trafikkavvikling i byggeperioden, sier Bernt Jakobsen, distriktssjef Peab Anlegg Norge.

Powered by Labrador CMS