SKUFFE: Slik ser den nye slagghåndteringsskuffa fra Volvo CE ut. Her er den montert på en Volvo L350H hjullaster som er spesialbygget for å brukes i områder der vanlig plast smelter.

Den ser kanskje vanlig ut – men det er den ikke

Ny skuffe til slagghåndteringsmaskin.

Publisert Sist oppdatert

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har lansert en ny slagghåndteringsskuffe. I motsetning til tidligere, der en kraftig steinskuffe ble brukt som base for skuffer benyttet på stålverk, er den nye slagghåndteringsskuffa designet fra bunnen av spesielt for dette krevende bruksområdet.

VARMT: Det er masser på hundrevis av grader som flyttes med hjullastere i stålverk. På bildet er en eldre skuffetype.

Den nye skuffa er kraftig bygget fra bunnen av – bokstavelig talt. Skuffebunnen er ikke bare laget av ekstra kraftige plater: Dens utstikkende design beskytter også sveisene til sideplatene. 

I front er det påsveiset en kniv på 80 mm (3,465"). Videre er sideknivene laget i to deler, der den nedre halvdelen har tykkere stål enn den øvre, samtidig som at skuffetoppen har fått en forsterket spillbeskyttelse. 

Selv koblingen mot lasteren er beskyttet med en forsterket innfestning. En annen smart egenskap er at gravedybden er dypere enn standard – noe som tar hensyn til at maskinene ofte går med kraftige kjettinger på dekkene.

Skuddsikkert

Slagghåndteringsmaskinene fra Volvo som skuffa kobles til, har ekstra beskyttelse mot høye temperaturer, inkludert varmebestandige drivstoff- og oljeslanger, brannbeskyttende materialer overalt, samt ekstra beskyttelse mot slaggeksplosjoner, fallende objekter og luftbåren skitt.

Utvalget av slagghåndteringsmaskiner fra Volvo inkluderer hjullastermodellene L150H (skuffevolum 3,6 m³), L180H (skuffevolum 4,2 m³), L220H (skuffevolum 4,3 m³), L260H (ikke oppgitt) og L350H (skuffevolum 6,6 m³).  Skuffebreddene på tidligere slaggskuffer har variert fra 3,23 til 3,97 meter. Det kan antas at det samme gjelder for den nye typen.

James Bond-fansen blant oss vil utvilsomt sette pris på slagghåndteringsmaskinenes skuddsikre glass. Maskinene sørger for et svalt og godt førermiljø, der førerhuset har overtrykk samtidig som at 90 % av luften sirkulerer gjennom hovedfilteret. Gitt arbeidets natur er det også lagt til en kjærkommen nødkjøringsfunksjon.

Slagghåndteringsmaskinene er en del av Volvo CEs bredere bruksspesifikke hjullasterkonfigurasjoner, som også inkluderer maskiner for landbruk, steinlasting, blokkhåndtering, tømmerhåndtering og avfallshåndtering.

Powered by Labrador CMS