Maskinen mater plast på gjenvinningsbåndet i en av Stenas haller i Halmstad i Sverige.

Denne elektriske maskinen har over 3000 timer på telleren

– Den elektriske drevne Volvo-maskinen som har gått mest i verden.

Publisert

I slutten av mars 2021 ba Stena Nordic Recycling i Halmstad om å få teste en Volvo ECR25 Electric i virksomheten. 

Den ble aldri levert tilbake til forhandler Swecon etter demoperioden – og nå, to år senere, har den over 3000 driftstimer og er med det den elektriske gravemaskinen fra Volvo som har gått flest timer i hele verden, ifølge Swecon.

Det var noen innkjøringsproblemer med ladingen, men da det var løst har maskinen gått som ei klokke til tross for at den går i skiftordning 24/7.

ECR25 Electric veier 2,7 tonn og har en kontinuerlig driftstid på opp til fire timer avhengig av applikasjon og kan hurtiglades opp til 80 prosent batterikapasitet på 50 minutter.

I Halmstad har man brukt hurtiglader ved korte stopp som matpauser, og standardladeren de gangene maskinen har stått i ro noen timer.

– Vi har ikke hatt noen driftsstopp, og bare noen få småstopp da en pakning gikk lekk, sier Jimmy Nilsson som er anleggssjef ved gjenvinningsanlegget i Halmstad.

– Det som er så spesielt med den her maskinen, er at den har gått så mange timer på kort tid. Den har faktisk gått like mye som en stor hjulgraver går på ett par år. Det er et kvalitetstegn for Volvos batteridrevne maskiner, sier Björn Svedbergh, Swecons produktspesialist på elektromobilitet og hybrider.

Powered by Labrador CMS