Paul Olaf Baraas i MEF region vest og Øyvind Bergset i MEF region midt ønsker velkommen til Loendagene i Loen i Stryn kommune på Vestlandet.

Det blir Loendagene

Anleggsmessen Loendagene blir arrangert i høst. Fredag 24. september åpner dørene for den viktige møteplassen i Loen. Det blir et nær normalt arrangement, med noen justeringer for smitteverntiltak.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Vi gleder oss veldig til å ønske alle utstillere og besøkende velkommen tilbake. Loendagene er alltid et hyggelig møtested. I år blir det ekstra hyggelig å møtes igjen etter en lang og mørk tid.

Det sier regionsjefene Paul Olaf Baraas i MEF region vest og Øyvind Bergset i MEF region midt, på vegne av arrangementskomiteen bak Loendagene.

Etter lang tids usikkerhet har komiteen bestemt seg for at Loendagene 2021 skal gjennomføres.

Loendagene 24.-26. september

I samråd med Hotell Alexandra og lokale smittevernmyndigheter, har MEFs fylkesavdelinger i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal besluttet å invitere til de tradisjonsrike Loendagene helgen 24.-26. september.

Dette forutsetter at minst trinn fire i regjeringens gjenåpningsplan er iverksatt. Alle besøkende og deltakere må ha gyldig (grønt) koronasertifikat for å komme inn. På messeområdene inne og ute blir det adgangskontroll med QR-koderegistrering av alle i tilfelle behov for smittesporing.

- Vi må ha trinn fire for å gjennomføre. Regjeringen har signalisert stor sannsynlighet for at vi i slutten av september har kommet til trinn fire. Eller full gjenåpning, sier Baraas og Bergset.

Normalt omfang

Omfanget av årets Loendagene blir sånn cirka normalt, i både utstillere og besøkende. 38 utstillere er påmeldt til utstilling inne og ute. Alle har bekreftet at de kommer, og er i full gang med planlegging av sine utstillinger.

Flere av de største maskinimportørene har for lenge siden klargjort at de ikke stiller på noen messer i 2021. Loendagene vil ha normal kapasitet hva angår besøkende.

- Normalt er det 500-700 overnattende besøkende. Det går fint med smitteverntiltak som praktiseres på hotellene. De utvendige områdene blir regulert med inngjerding og adgangskontroll. Det blir ikke flere inne samtidig enn at det går bra å holde riktig avstand, sier regionsjefene.

Det blir den 41. gangen avdelingene inviterer besøkende og utstillere til Loen. I fjor måtte det avlyses, og brøt dermed den til da sammenhengende rekken av årlige arrangement på Hotell Alexandra i Loen i Stryn. Program, fagseminar og opplegg vil en komme tilbake til. Komiteen legger til grunn tidligere års ramme og opplegg for gjennomføringen.

- De som styrer Hotell Alexandra er veldig positive. Der har de lenge hatt strengere smittevernreglene enn den alminnelige bransjestandarden. Hotellet er veldig med på måten vi gjennomfører, og er med på å finne gode løsninger. Dette blir bra, sier Paul Olaf Baraas og Øyvind Bergset.

Powered by Labrador CMS