Ditio har inngått avtale med Spordrift

Skal sørge for at den digitale arbeidsflyten går på skinner hos Spordrift.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 30. april inngikk Bergens-selskapet Ditio AS avtale med Spordrift AS, etter å ha vunnet den omfattende konkurransen om å få levere Spordrifts nye produksjonssystem.

Ditios datasystemer holder oversikt over, og dokumenterer, blant annet mannskapslister, timelister, sømløst samarbeid med underentreprenører, arbeidsordrer, bildedokumentasjon, oversikt over maskinparken, sikker jobbanalyse (SJA), GPS-koordinater på massetransport og dokumentasjon samt varebeholdningsstyring.

Første offentlige anskaffelse

Siden Spordrift AS er underlagt regelverket for offentlige anskaffelser, er avtalen som ble signert resultatet av en lengre formell prosess.

- Vi er en smidig organisasjon med svært høy gjennomføringsevne og vi er vant til å få ting til å gå fort, selv i store organisasjoner. Denne salgsprosessen var imidlertid spesiell for oss, da det faktisk er første gang vi deltar i en offentlig anskaffelsesprosess, skriver Ditio i en nyhetsmelding.

- Det var gøy å få brynt seg på å søke om prekvalifisering, levere dokumentasjon på ditt og datt, utarbeide lange beskrivelser, og ikke minst å forholde seg til fastsatte tildelingskriterier. Ekstra kjekt er det selvsagt når man vinner. Nå er det imidlertid på tide å omstille oss. Vi har det for travelt til at vi kan lene oss tilbake for lenge og nyte denne seieren. Nå er avtalen signert og det er på tide å levere. Det er leveranse vi liker aller best, og vi gleder oss til å komme i gang med denne, står det videre i meldingen.

Nytt fagfelt

Ditio er leverandør til flere store entreprenører, blant annet i større samferdselsprosjekter. Banevedlikehold er imidlertid et område der Ditio i liten grad har levert tidligere.

- Flere av kundene våre har baneavdelinger der systemet er brukt aktivt, men disse har stort sett jobbet med fornyelse og utbygging, og i liten grad banevedlikehold. Dette er i grunn naturlig, siden Spordrift AS har hatt 100% markedsandel på banevedlikeholdet, og ble jo ikke kunde før nå, skriver Ditio.

Banevedlikeholdet konkurranseutsettes

I Spordrift, er prosjektleder Anfinn Line svært fornøyd med avtalen:

- Fremover konkurranseutsettes drifts- og vedlikeholdskontraktene som er kjernevirksomheten vår, samtidig som vi har store ambisjoner innen prosjektaktivitet. Det nye produksjonssystemet er en sentral brikke i vårt arbeid for å bli mer kostnadseffektive, og vi har klare effektmål, deriblant bedre planlegging, bedre produksjonsstyring, enklere arbeidshverdag for ansatte og bedre datagrunnlag for prising av konkurranser. Ditio fremstår som en meget faglig kompetent og løsningsorientert leverandør og har et smidig opplegg for etablering av systemet som er veldig i tråd med det vi har sett for oss, sier han.

- Forventningene til det nye produksjonssystemet er mange og store. Ikke bare skal det løse flere av utfordringene produksjonen står ovenfor i dag, men også sikre at vi har bedre forutsetninger for å kunne hevde oss i konkurransene i tiden fremover. Det kommer til å berøre de aller fleste ansatte i produksjonen.

Økt trykk på produktutviklingen

Ditio AS har de siste årene brukt mye ressurser på produktutvikling. Det som for få år siden var en utviklingsavdeling som besto av en mann, er nå en organisasjon med ca. 15 personer i arbeid.

- Vi har over tid vært villige til å ta risiko og investere i produktutvikling framfor lønnsomhet på kort sikt. Å signere slike avtaler som med Spordrift, gjør at vi får bekreftelse på at vi gjør ting riktig, og at vi skal fortsette i samme sporet. Dette er en god nyhet for vår samlede kundemasse, skriver Ditio i meldingen.

Powered by Labrador CMS