Prosjektet E6 Ranheim-Værnes er forsinket, kanskje med så mye som to år, skriver Nye Veier i en nyhetsmelding. Acciona, som er et spansk konsern for bygging og drift av infrastruktur og energi, er hovedentreprenør på prosjektet.

E6-prosjekt er forsinket, kanskje med så mye som to år!

– Mer komplisert prosjekt enn hva både Nye Veier og Acciona har forutsett, opplyses det fra Nye Veier.

Publisert Sist oppdatert

Nye Veier inngikk i 2018 en samhandlingsavtale med Acciona om både detaljregulering og utbygging av strekningen Ranheim – Værnes. Etter omtrent to år med reguleringsarbeider, ble det inngått en avtale om utbygging i mai 2020. Utbyggingsprosjektet var opprinnelig planlagt ferdigstilt oktober 2025.

Men det har ikke gått etter planen:

– Prosjektet E6 Ranheim-Værnes er forsinket, kanskje med så mye som to år, skriver Nye Veier i en nyhetsmelding i dag.

– Det er flere årsaker til forsinkelsen. Både pandemi, økte råvarepriser og at det kan være nødvendig med reguleringsendringer er med på å forsinke prosjektet. I tillegg er det andre faktorer som spiller inn, som krevende grunnforhold flere steder i prosjektet. E6 Ranheim – Værnes er nok et mer komplisert prosjekt enn hva både Nye Veier og Acciona har forutsett, sier utbyggingsdirektør i Nye Veier, Espen Almlid.

– Dette vil påvirke mange, blant annet trafikanter og naboer til prosjektet, og det beklager vi, sier utbyggingsdirektør, Almlid videre.

Almlid lover at byggherreselskapet nå, sammen med entreprenør, arbeider for å begrense forsinkelsen og å redusere de negative virkningene.

Powered by Labrador CMS