Uenigheten mellom AGJV (Acciona Ghella Joint Venture) og Bane Nor gjaldt blant annet tilbakeføring av det store anleggsområdet for bygging av Blixtunnelen til naturen.

Bane Nor har inngått forlik med Follobane-entreprenør

- Innholdet er konfidensielt, melder Bane Nor.

Publisert

Neste uke skulle entreprenøren bak Blixtunnelen på Follobanen, AGJV, ha møtt Bane Nor i retten. Nå har partene blitt enige om et forlik.

- Innholdet i forliket som ble oppnådd i rettsmekling, er konfidensielt, og denne saken er avsluttet i Oslo tingrett, skriver Bane Nors pressesjef Anne Kirkhusmo i en epost til Teknisk Ukeblad (TU).

Partene meklet i Oslo tingrett til langt på kveld onsdag i forrige uke, viser et rettsdokument TU har fått innsyn i.

Prosjektet ble betydelig forsinket i 2020. AGJV og Bane Nor var uenige om hvem som hadde ansvaret for dette og hvem som skulle den ekstra kostnaden. AGJV saksøkte Bane Nor høsten 2021 for å få rett til forlenget frist og kompensasjon for ekstra kostnader i forbindelse med forsinkelsen.

En del av uenigheten gjaldt at AGJV også mente de hadde rett til jobben med å tilbakeføre riggområdet på Åsland til grøntområde. Bane Nor satte tilbakeføringsarbeidet ut på anbud, men AGJV mente de hadde rett på oppdraget og krevde midlertidig forføyning for å stanse anskaffelsesprosessen.

AGJV har ikke besvart TUs henvendelser i saken.

Powered by Labrador CMS