ASFALT-KONTRAKT PÅ 200 MILLIONER: Asfaltkontrakten skal sørge for dekke på E18 Rugtvedt-Langangen som Effage Norge gjør for Nye Veier.

Enda en stor asfaltkontrakt til Veidekke- nå med Eiffage

VEIDEKKE OG EIFFAGE: Veidekke har fått i oppdrag av Eiffage Norge å produsere og legge om lag 170.000 tonn asfalt.

Publisert

Oppdraget gjelder på nye E18 som er under bygging mellom Langangen og Rugtvedt i Telemark. Kontrakten er verdt rundt 200 millioner kroner ekskl. mva.

Asfaltkontakten strekker seg over tre år. Oppstart er til våren mens de største mengdene skal legges i 2025 og før veien åpnes i 2026.

 Vi er stolte over å ha vunnet enda en kjempekontrakt om produksjon og utlegging av asfalt i et stort veiprosjekt. Eiffage er en ny kunde for oss som vi gleder oss til å samarbeide med, og vi takker så mye for oppdraget og for tilliten, sier direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt.

Eiffage Norge er totalentreprenør for ny E18 Rugtvedt-Langangen for Nye Veier. Dette er et komplekst prosjekt som omfatter bygging av 17 kilometer firefelts motorvei hvor en stor del består av tunneler og store brukonstruksjoner, for eksempel den 600 meter lange nye Grenlandsbrua.

- Asfalten skal vi produsere på våre fabrikker i Larvik og Skien. En betydelig del resirkulert asfalt skal benyttes, blant annet fra den gamle parsellen på E18. Vi håper også å gjenbruke stein fra tunneldrivingen i området i den nye asfalten dersom kvaliteten er tilfredsstil­lende. Dette vil redusere uttaket av naturressurser og samtidig vært svært kortreiste råmaterialer, noe som er veldig positivt for miljøet og i tråd med vår satsing på bærekraft, avslutter Holmqvist.

Powered by Labrador CMS