Fra venstre: Distriktssjef for MEF i Agder, Julie Rosenlind Falch, og er Marie Oftedal, regionsjef MEF Sørvest, er klare for storinnrykk på MEFA Stavanger denne helgen.

Forventer 10.000 på «Vei og Anlegg- vorspiel»

STAVANGER: Korona-flytting har medført at MEFA Stavanger arrangeres helgen før Vei og Anlegg. - No problem, sier arrangør Julie Rosenlind Falch.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Da det ble klart at Vei og Anlegg fikk endret dato, kom det noen avmeldinger. Men nå er messa utsolgt, og de fleste av de som meldte seg av, er tilbake som utstillere. Messa er utsolgt, og publikum får møte 96 utstillere fordel på over 200 stander, sier messegeneral og distriktssjef for MEF i Agder, Julie Rosenlind Falch og legger til:

Redaktør Klaus Eriksen og Thomas N. Witsø-Bjølmer er på plass på Forus travbane for å dekke MEFA Stavanger for Anlegg&Transport, AT.no. Ser du dem og har noe nytt innen anleggsbransjen å melde, ta tak i dem og fortell.

- De har nok skjønt at det er to litt ulike konsept, da vår messe er utendørs og det er her man kommer i kontakt med lokalt næringsliv. Både politikere, byggherrer og oppdragsgivere er ventet til oss i tillegg til entreprenører som skal handle nytt utstyr.

Håper på 10.000

Fredag åpnet altså portene på Forus Travbane utenfor Stavanger. Målet er å slå rekorden fra 2019, da 9580 besøkende fant veien til maskinfesten.

- Vi har forhåpninger om å komme over 10.000 besøkende i år, sier Rosenlind Falch.

- Hva får de se på Forus?

- Det blir mye stort, tungt utstyr – alt fra store grovknusere, finknusere og sikteverk, både elektriske og diesel, det er kjørt inn en «storbass» av en graver som visstnok er oppi 130 tonn ferdig montert. Blant annet, sier messegeneralen.

Bobil og fest

Maskinentreprenørenes Forbunds Anleggsutstilling (MEFA) rullerer mellom regionene Midt, Vest og Sørvest. Sistnevnte har arrangert messa en rekke ganger siden 1990-tallet, blant annet ved Flyhistorisk Museum Sola og Forus næringspark utenfor Stavanger. I 2019 valgte arrangøren å flytte messa til Forus Travbane, noe som var så vellykket at det gjentas i år.

NESTEN 100 UTSILLERE: Korona-depresjon og flytting av Vei og Anlegg har ikke lagt noen demper på messe-interessen i Rogaland. Fredag åpnet dørene til maskinmønstringen på Forus. Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer

- Vi har forsøkt å fornye oss litt for hver gang. I år tilbyr vi noen plasser for bobilparkering i tilknytning til messa. Nytt er også et arrangement på fredagskvelden, som ser ut til å ha slått an. Det er over 100 påmeldte til fredagskvelden og over 200 deltakere på lørdagskvelden, da kan vi trygt kalle dette en faglig og sosial møteplass, noe vi i MEF er veldig stolte av å kunne tilby, sier Rosenlind Falch.

Spennende tider

Det skjer mer i Anleggs-Rogaland enn «bare» en maskinmønstring på Forus.

Distriktet er preget av høy aktivitet, og det er mye jobb for bransjen ute på anbud eller i oppstart: Eksempler er Rogfast som er i gang, Bussveien i regi av Rogaland fylkeskommune, Transportkorridor vest, anbud på Nye Veier-prosjektet E39 fra Ålgård som knytter Agder og Rogaland sammen.

- Dette er gledelig for alle i bransjen, både leverandører og entreprenører. Vi står i en svært krevende tid med økte råvarepriser og etterdønninger av korona, og da er det vanvittig fint å kunne samle så mange fra bransjen til ett positivt arrangement for alle, sier messegeneralen.

Powered by Labrador CMS