STOLTE KARER: Globus-gjengen bak den galvaniserte strøkassa. Fra venstre: Marcus Hafver, Christian Totnem, Arve Hafver og Kjell Ingar Bø.
STOLTE KARER: Globus-gjengen bak den galvaniserte strøkassa. Fra venstre: Marcus Hafver, Christian Totnem, Arve Hafver og Kjell Ingar Bø.

Galvanisert strøkasse på 1600 liter

GLOBUS: Gutta i Globus holdt nærmest pusten da de galvaniserte den svære strøkassa.

Publisert Sist oppdatert

– Å galvanisere en kasse med denne dimensjonen er ikke noen spøk. Faren for at det «slår seg» er overhengende. Men det gikk, og da kunne vi slippe jubelen løs, sier Arve Hafver i Globus (en del av Herde Industrier).

Globus GSK 1600 Galvanisert har en arbeidsbredde på 2,4 meter og en vekt på 550 kilo.

Strøkassa leveres med individuelle bladfjærer i herdet fjærstål, plassert på baksiden mot bæremaskin. Dette skal minimere risiko for bøyde fjærer ved fylling.

Utmatervalsen er utstyrt med knaster i Hardox. Strømengden justeres enkelt ved å justere gummiklaffen mot utmater med en justeringsfjær på siden av kassa.

Strøkassen kan leveres med valgfri innfesting. Hydraulisk mengde-regulering og presenning tilbys som ekstrautstyr.

Ny kasse på gang

– Dette er en enkel og driftssikker konstruksjon for strøing av salt og grus. En stor omrører minimerer risiko for klumping og pakking i kassa, sier Hafver.

Han og kollegaene har ikke tallfestet hvor mye lengre levetid kassen får sammenlignet med ikke-galvaniserte produkter.

Nå skal Globus i gang med å produsere en kliss lik strøkasse, men denne gang på mer moderate 900 liter. Denne vil få en arbeidsbredde på 2,0 meter, og vekt på 450 kilo.

En av de eldste

Historien om Globus starter på Gjøvik 1896 hvor den 25 år gamle Nils Arntsen Amblie etablerte Treforedlingen Globus. Selskapet er en av de eldste gjenværende redskapsprodusentene i Norge.

Selskapet er kjent for produkter med høy kvalitet og lang levetid. Globus leverer skuffer og rippere til anleggsbransjen, samt noe snøutstyr.

All produktutvikling, sveising, overflatebehandling og montering samt testing skjer i selskapets lokaler på Nærbø 30 minutter sør for Stavanger. Selskapet er eid av Herde Industrier.

Powered by Labrador CMS