OVERLEVERING: Gantic AS har overlevert flere helelektriske Zoomlion bomlifter etter at selskapet fikk agenturet. Her er selger Rodney Miedler (t.h.) på plass hos daglig leder Arle Ovin Grødeland i Alfasafe Utleie under en overlevering. Foto: Gantic

Gantic satser på elektriske bomlifter

Den norske importøren av Niftylift og Zoomlion øker trykket på elektriske maskiner.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding påpeker Gantic AS at engelske Niftylift allerede har 15 års erfaring innen elektrifisering av bomlifter, og at Zoomlion er en av verdens største maskinprodusenter.

ILLUSTRASJON: Hvordan kurven kan svinge seg rundt.

- Våre bomlifter egner seg meget godt på ulike byggeplasser, samt i utførelse av fjellsikringsarbeid langs veiene i vårt langstrakte land, sier David Lindberg i Gantic AS.

Røffe maskiner

Gantic skriver videre at selskapet leverer elektriske bomlifter for barske nordiske forhold, med høy bakkeklaring, stor rekkevidde og kurvkapasitet på opptil 454 kg. Selskapet merker også at utslippsfrie bomlifter stadig er mer etterspurt på norske anleggs- og byggeplasser.

- Med batterikapasitet på opptil 4 dagers drift står de ikke tilbake for dieselliftene. De kan lades via 1 fas 230V, og hurtiglades på 32A 3fas (5–8 timer), skriver Gantic videre i pressemeldingen.

Flere får opp øynene

David Lindberg i Gantic ser at stadig flere innen bygg og anlegg har fått øynene opp for utslippsfrie lifter til sine prosjekter.

- Både liftene og løsningen er på markedet, og bransjen er klar over at de kan få utstyret. Så da er resten opp til dem som setter kravene til de ulike prosjektene, sier Lindberg.

Gantic refererer til en rapport fra Endrava til Utviklings- og kompetanseenheten i Oslo kommune, for å underbygge at fokuset på utslippsfrie maskiner. I rapporten skriver de:

«Innfasing av utslippsfrie maskiner i overgangen til lavutslippssamfunnet er en viktig problemstilling som krever langsiktig arbeid.»

Les mer her fra rapporten: Klimaoslo (Utslippsfrie maskiner mot 2025)

FØRST: Her fra overleveringen av en Zoomlion ZT26JE til Høyde Teknikk A/S som var første kunde med Zoomlion elektrisk bomlift i Norge. Foto: Gantic

Mange maskiner ute

- Flere sentrale utleieaktører i Norge har allerede tatt i bruk våre batteridrevne bomlifter i utleieparken. Blant annet Høyde Teknikk, Alfasafe, Follo Liftutleie og Oslo Liftutleie, for å nevne noen, sier David Lindberg i Gantic AS.

Høyde Teknikk A/S i Kristiansand var tidligere i år første kunde i Norge til å motta en 28 meters elektrisk Zoomlion bomlift.

- Jeg er storfornøyd med liften. Den har allerede vært en del på anleggsarbeid og fungerer svært bra, sier Espen Bardoff i Høyde Teknikk A/S i pressemeldingen fra Gantic AS.

Lades på nett eller med powerbank

Om man ikke har tilgang til strøm fra nettet, kan liftene også lades med powerbank på hjul, fra ulike energiselskap, på lik linje som en dieseltank. Dette sikrer en bærekraftig utslippsfri bom-lift, skriver Gantic videre og avslutter pressemeldingen:

- Gantic ser ingen grunn til at ikke dagens eksisterende bom-lift park ikke kan byttes ut med null- utslippslifter. Vi ser at både bransjen og utbyggere stadig stiller strengere miljøkrav til null utslipp på sine vei- og byggeprosjekt. Utslippsfrie bomlifter er nå tilgjengelig og klar til levering hos de aller fleste liftutleiere i Norge.

NIFTYLIFT: Niftylift har allerede 15 års erfaring med elektrifisering av bomlifter. Foto: Niftylift
Powered by Labrador CMS