Knut Thorkildsen (t.v.) er ansatt som uteselger for Agder Gruppen, etter å ha solgt seg ut av livsverket, Br. Thorkildsen. Hil høyre står Rune Marthiniussen, avdelingsleder for Agder Gruppen i Kristiansand.

Har solgt livsverket etter over 40 år

Etter over 40 år med eget firma, og over 100 ansatte på det meste, har Knut Thorkildsen (60) solgt alle aksjene i livsverket sitt, og starter som selger for Agder Gruppen.

Publisert

- Jeg skal jobbe fire dager i uken for Agder Gruppen frem til våren. Det er en del ting og forpliktelser jeg må avslutte, derfor skal jeg jobbe én dag i uken for Br. Thorkildsen. Men fra juni er jeg fulltidsselger for Agder Gruppen, sier Thorkildsen.

Knut Thorkildsen er en av de mest kjente og velrenommerte maskinentreprenørene på Sørlandet. Han har i over 40 år drevet entreprenørselskapet Br. Thorkildsen fra Vanse sammen med sin bror Roy. I 1981 startet de med fire tomme hender, én gravemaskin og én lastebil. Fire tiår senere hadde de nådd 200 millioner kroner i omsetning, før de begge solgte seg helt ut av selskapet i mai i år.

Nye eiere har overtatt, men firmaet skal drives videre med samme firmanavn, Br. Thorkildsen.

Begivenhetsrikt år

2022 skulle vise seg å bli et begivenhetsrikt år for Knut Thorkildsen. 60-årsfeiring, avvikling av et livsverk og starten på en ny karriere – alt i løpet av få måneder.

Nå blir det altså en helt ny hverdag for Thorkildsen, som går fra daglig leder til selger. Men i samme bransje som han kjenner ut og inn, og med både kjente produkter og gode kontakter er det en utfordring han gleder seg til å ta fatt på.

- Jeg liker jo kjøp og salg, smiler han. - Og jeg har handlet mye fra Agder Gruppen gjennom mange år, så jeg kjenner godt til konsernet.

- Jeg har fått jobbtilbud fra Agder Gruppen tidligere også, men da var det ikke aktuelt, så lenge jeg fortsatt var daglig leder i Br. Thorkildsen. Men når jeg gikk av som daglig leder 1. juli var det fristende å si ja, sier Thorkildsen.

Thorkildsen er altså ansatt som uteselger for Agder Gruppen, og skal i hovedsak operere i området Agder/Rogaland. Oppgaven er å selge og leie ut anleggsmaskiner til entreprenører og andre aktører som har behov for gravemaskiner, hjullastere og dumpere, spesialutstyr innen tunnel og annet bransjeutstyr.

Arbeidsgiver Agder Gruppen, med hovedkontor i Kristiansand, har på få år har bygget seg opp til å bli store i Norge innen salg og utleie av nye og brukte maskiner til anleggsbransjen.

Konsernet har åtte avdelinger fra Sør-Norge og opp til Fauske, og utvikler også nye produkter.

Nedtrapping

I over 25 år eide brødrene Knut og Roy firmaet Br. Thorkildsen alene. I 2005 solgte de 50 % av aksjene til TT Anlegg, og i år ble siste gjenværende halvdel solgt til Bertelsen & Garpestad.

Noe eiendom og noen industritomter er holdt igjen og skilt ut i et eget selskap. Og for ikke å kutte alle bånd alt for brått, har Knut sagt seg villig til å stå igjen en dag i uken frem til våren, for å avslutte prosjekter og for å få en myk overgang.

Han skal også fortsette med brøyting i Farsund kommune gjennom vinteren.

Mellom Kristiansand og Stavanger

I tillegg til å være utegående selger, vil han også etablere et «showroom» for Agder Gruppens utleiemaskiner på Vanse.

- En stor del av Agder Gruppens virksomhet, er utleie av maskiner som er over åtte tonn, samt mindre utstyr som pigghammere og skuffer. Per i dag finnes det ingen utleie mellom Kristiansand og Stavanger. Ved å etablere et lager her på Vanse vil det være mye kortere vei for eksempel for entreprenører fra Kvinesdal, Flekkefjord og Lyngdal, sier han.

- Tid er penger i denne bransjen. Det vil jo være mye bedre å kjøre bare en liten time for å hente en betongknuser her, enn å bruke to timer til Kristiansand.

Etter å ha jobbet 12-14 timer i døgnet store deler av sitt voksne liv, ser han frem til å korte litt ned på dagene. Samtidig ser han frem til å bruke mer tid i bil, på veien for å oppsøke entreprenørene langs kysten. Han liker seg nesten like godt i små biler som i store maskiner.

Powered by Labrador CMS