30. GANG: Ikke nok med at HWE AS runder 30 år i år. Selskapet var også på plass med stand på Fjellsprengningskonferansen for 30. gang!

Huth & Wien Engineering - 30 år som problemløsere

HWE: Tomm Harald Huth og Dag Tore Wien valgte å hoppe av da Aker Entreprenør ble solgt til Veidekke. De startet i stedet opp for seg selv.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Huth og Wien var allerede den gang to rutinerte karer innen sikringsteknikk i bergarbeider. I 1990 jobbet de for Aker Entreprenør som var så store at selskapet doblet omsetningen til Veidekke da sistnevnte kjøpte selskapet i 1991. Men Huth og Wien valgte ikke å bli med på denne reisen, og la i stedet grunnlaget for sin egen.

Først gikk de inn i et samarbeid med De Neef Scandinavia AB og etablerte De Neef Norge AS (De Neef er belgisk produsent av injeksjonsmidler). I 2011 tok Huth og Wien over det norske selskapet 100%, og valgte de å endre navnet til Huth & Wien Engineering AS (HWE).

På trygg grunn

– Vi hadde masse erfaring, kunne produktene godt og kjente til kundene, forklarer Tomm Harald Huth når vi treffer han på årets Fjellsprengningskonferanse.

Begge var aktive ute hos kunder, og begge jobbet med produktene, men kanskje i noe ulik grad. Fellesnevneren har imidlertid alltid vært interessen for faget, og ikke minst, interessen for å finne løsninger.

– Det har alltid gitt en ekstra dimensjon for oss at produkter løser problemer, og problemene utvikler produktene. Både Dag og jeg har alltid vært genuint opptatt av teknikk, og det artigste har alltid vært hvordan vi kan bidra til å løse problemer, sier Huth.

Jakten på løsninger

Nå er det han som eier selskapet og er daglig leder. Dag Tore Wien har gått av med pensjon, men Huth har fem medarbeidere i selskapet. Han vektlegger at de alltid bestreber å ha kvalitetsprodukter, og at de fremdeles liker å få litt skitt under neglene.

– Vi er masse ute på bygg- og anleggsplasser, og vi tas veldig godt imot når vi kommer for å hjelpe til med å løse utfordringer. Men det gjelder å komme opp med gode løsninger, da, sier Tomm Harald Huth til A&T på Fjellsprengningskonferansen.

Powered by Labrador CMS