NCC Building E18 Ostfold in Norway.

I gang med stort asfalterings-prosjekt

- Et sjeldent prosjekt som er blant de største i Norge noensinne, opplyser NCC.

Publisert Sist oppdatert

NCC Industry startet i mai opp asfaltarbeider på Nye Veier-prosjektet E6 Kvithammar – Åsen. Totalt skal det legges 200.000 tonn asfalt på den 19 kilometer lange veistrekningen.

Det er Nye Veier som bygger ny E6 fra Kvithammer i Stjørdal kommune til Åsen i Levanger kommune, og Hæhre Entreprenør er ansvarlig entreprenør for prosjektet. NCC skal legge noe asfalt i år og i 2023, men det er i 2024 - 2026 de store volumene kommer. NCC setter da opp en mobil asfaltfabrikk i nærheten av veianlegget.

- Dette er en type prosjekt som er av en slik størrelse at solid planlegging og gjennomføringsevne står sentralt. Vi har jobbet sammen med Hæhre Entreprenør over lang tid og det kjennes godt å endelig være i gang med dette asfaltprosjektet, sier Henrik Bager, leder for NCCs asfaltvirksomhet i Norge.

Veistrekningen bygges for å tilfredsstille kravene for fartsgrense 110 km/t. Det blir fire felt og det er på den 19 kilometer lange veistrekningen 5 tunneler, to broer og andre tekniske installasjoner.

Vedlikeholdsavtale for 20 år

Asfalten vil de første to årene bli hentet fra NCCs asfaltfabrikk i Lia i Trondheim. I tillegg til legging av nærmere 200.000 tonn asfalt, innebærer avtalen at NCC har en vedlikeholdsavtale i 20 år.

- Denne typen komplekse og langsiktige asfalteringsavtaler er sjeldne, og vi ser at løsningen gir oss muligheten til å utnytte vår kompetanse og lange erfaring til å holde en riktig standard på veistrekningen, sier Bager.

Mellom 60 og 70 personer fra NCC Industry, underentreprenører og transportører vil være involvert i arbeidet i asfaltprosjektet, som er blant de største asfaltprosjektene i Norge noensinne.

- NCC Industry er blant de ledende asfaltaktørene i markedet og blant de med best erfaring med å gjennomføre prosjekter av denne typen. Vi jobber tett sammen med Hæhre Entreprenør og ser frem til god samhandling i årene frem til åpning i 2027, avslutter Henrik Bager.

Powered by Labrador CMS