KONKURS: KF Entreprenør AS er konkurs. Selskapet hadde hovedkontor i Oslo, og en avdeling i Østfold. Bildet er fra Østfold-avdelingen som ligger ved den gamle Svinesundbrua.

KF Entreprenør er konkurs

Meldte oppbud før helgen.

– En trist dag. Her har vi svært mange dyktige, flotte medarbeidere som nå må gå nye veier, skriver KF Entreprenør AS på Linkedin. 

Selskapet, som driver i bygg- og anleggssektoren, ble stiftet i 2005 og er registrert med 123 ansatte på hel- eller deltid.

Hovedkontoret ligger på Ryen i Oslo. I tillegg har selskapet et avdelingskontor i Østfold, ved Svinesund.

Bostyrer Stine Dalenhag Snertingdalen i advokatfirmaet Kvale opplyser til E24 at selskapet hadde en bokført gjeld på 284 millioner da konkursen ble åpnet på fredag.

– Det er tøft der ute for entrepriseselskaper om dagen, og flere selskaper jobber med å unngå å havne i samme situasjon som KF Entreprenør, skriver hun på e-post til E24.

Frem til 2021 hadde KF Entreprenør hatt positive resultater hvert år siden oppstarten i 2005 til og med 2020. Siden har det vært minus på bunnlinjen.

Styret skriver i selskapets årsregnskap at man har undervurdert risikoen ved enkelte prosjekter, og at sykefraværet under covid-19-pandemien har ført til forsinkelser og forstyrrelser i produksjonen. Videre har selskapet slitt med store prisøkninger på viktige byggevarer.

Powered by Labrador CMS