OPPSTILLING: Oversiktsbilde over Killingmo Freseservice AS' område på Moreppen ved Gardermoen.

Killingmo: – Svartelistingen hos Vegvesenet bygger på feil grunnlag

Daglig leder i Killingmo Freseservice AS, André Killingmo, har tatt kontakt med Vegvesenet for avklare hva som må til for at de skal kunne jobbe på deres prosjekter/kontrakter igjen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 15. august gikk Statens vegvesen ut og krevde at underleverandør Killingmo Freseservice AS skiftes ut i 14 Vegvesen-kontrakter der selskapet er underentreprenør, etter at to «ledende personer i selskapet» er tiltalt for arbeidslivskriminalitet.

Daglig leder i Killingmo Freseservice AS, André Killingmo, er uenig i politiets vurderinger og ønsker å gjøre det som skal til for å få jobbe på Statens vegvesens prosjekter igjen. Han skriver dette i en e-post til AT.no:

– Vi ble den 15. august gjort kjent med at det er utferdiget et forelegg mot Killingmo Freseservice og tatt ut tiltale mot to i selskapets ledelse, som følge av politiets etterforskning etter anmeldelsen fra Statens vegvesen i september 2021. Tiltalen omhandler brudd på reglene om utarbeidelse av arbeidsplan, arbeidstidsbestemmelsene og overtidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven i perioden mai 2019 – september 2021. Politiet mener at Killingmo Freseservice og tillitsvalgte ikke har inngått gyldige avtaler om utvidet arbeidstid. Vi er uenige i politiets vurderinger, og kommer til å forsvare oss mot anklagene som vi mener er urettmessige.

Killingmo skriver videre:

– Samtidig har Killingmo Freseservice blitt svartelistet hos Statens vegvesen som følge av tiltalen. Etter vår oppfatning bygger også dette på feil grunnlag, og vi har tatt kontakt med Statens vegvesen for å redegjøre for vårt syn og gjøre det som skal til for å oppheve svartelistingen.

Vi vil nå gjennomgå saken med advokater, og har ingen ytterligere kommentarer.

Powered by Labrador CMS