NYSTARTET: Arvid Kampestuen startet Bruflata Utleie da han fylte 70 år i fjor sommer. Det har gått over all forventning.

Kjedsomhet ble utleiefirma

VINSTRA: Arvid Kampestuen (70) hadde vært pensjonist i tre år, og han kjedet seg. Da kom svigersønnen Pål med ideen å starte et utleieselskap på Vinstra.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Kampestuen har jobbet hele livet som håndverker, og har en større eiendom han drifter i Vinstra sentrum. Likevel ble dagene lange for 70-åringen. Han liker seg best når det skjer mye rundt han.

ENKELT: Mye av filosofien er at utstyret ikke skal være større enn at det kan kjøres med bilen med tilhengervekt inntil 3,5 tonn.

Etter påtrykk fra svigersønnen Pål Brandvold, startet de derfor opp Bruflata Utleie AS i fjor sommer. Av egen erfaring visste Arvid Kampestuen at det var et marked lokalt. Det var allerede en utleier på Vinstra, men Kampestuen hadde mange ganger opplevd at det han trengte allerede var utleid.

Det første han kjøpte var en 15-meters beltegående lift, før det lille firmaet utvidet med ytterligere to lifter på hjul og to sakselifter.

Over all forventning

- Vi planla nøkternt, men responsen ble det dobbelte av hva vi hadde forventet, sier Arvid Kampestuen. Dermed var det bare å fortsette utvidelsen av maskinparken. I løpet av det drøye halvåret de har holdt på, har de investert i både en 2,5 tonns hjullaster og to små gravemaskiner.

HJEMME: Etterspørselen etter den lille hjullasteren har ikke vært så stor i vinter. Da kan Arvid Kampestuen bruke den til å måke gårdsplassen hjemme i stedet.

- Vi hadde dager i sommer da alt utstyret vi hadde var ute. Vi har intensjonsavtale med et par lokale entreprenører, men veldig mange av kundene er også privatpersoner, sier Arvid Kampestuen.

Mye av utstyret brukes på hytter og fritidseiendommer i regionen. Helt ned til Kvitfjell har maskinene vært på utleie. Det meste av utleiene er fra en til fire dager, men noe er også lenger.

Enkelt å transportere

FØRSTE: Belteliften fra Gantic med 15 meters rekkevidde var første maskinen Bruflata utleie investerte i.

Filosofien er at utstyret ikke er større og tyngre enn at det kan transporteres med personbil eller varebil med 3,5 tonns tilhengervekt. Bruflata Utleie kan også bringe og hente utstyr dit det skal brukes. I tillegg tilbyr de vaskepakke av utstyret når det skal returneres.

- Vi er ikke interessert i å bli så veldig mye større enn det vi er nå, sier Arvid Kampestuen. Likevel har han klare planer om nisjer det må utvides i for å møte kundenes ønsker og behov. For han hater å måtte si «nei, dessverre» til kundene.

Blant annet har belegget på liftene vært så godt at de vurderer å kjøpe en til. Også håndverktøy er noe kundene har etterspurt, og som de vil ta inn i produktrekken. De har også flere stillashengere som har vært ute på flere langtidsleier. Komprimeringsutstyr er annen nisje de satset på for å kunne tilby så mye som mulig til kundene.

Ny ide

I tillegg har Arvids datter, som er frisør i det daglige, kommet med et innspill far har lyst til å realisere.

- Hun foreslo at vi skal bygge opp en henger med alt det selvbyggeren trenger av el-verktøy og aggregat. Tanken er at det skal være et helt kit som kunden får med seg, og hvor alt er på ett sted - oversiktlig plassert, sier Arvid Kampestuen.

Powered by Labrador CMS