SPESIELT UNDERSTELL: Maskinfører Johnny Fjellheim foran den nye maskinen.

Kjøper dozer med sumpsko

BRA FØR OG: – Viser at de ikke var så dumme før i tiden, sier Roar Aaserud, maskinsjef i Feiring Bruk.

Publisert Sist oppdatert

Industrikonsernet Feiring tar i bruk gammel teknologi når de utvider maskinparken med en Cat D6 med sumpsko.

Cat D6 med sumpsko

- Forbedret balanse/vektfordeling

- Bedre ergonomi i førerhuset

- 1000 mm selvrensende belteplater

- Ny motorteknologi uten EGR-ventil

- Helintegrert GPS maskinstyringssystem

Det er krevende grunnforhold som bløt myr og leire som gjør at Feiring investerer i en helt ny doser.

Etter en helhetsvurdering falt valget på en Cat D6 med sumpsko, en gammel teknologi som reduserer marktrykket og er selvrensende.

Helhetsvurdering

– Her er det gjort en helhetsvurdering av behovet, pris og miljø, og konklusjonen var at dette var den beste maskinen både for Feiring som selskap og miljøet, sier Aaserud.

Bruk av sumpsko var vanlig i bransjen på 70- og 80-tallet da man drev mye med bakkeplanering. Men nesten over natten forsvant teknologien fra det norske markedet – og siden er den lite brukt.

Aldri noen tvil

FORKLARINGEN: Dette er sumpsko. Klikk på bildet for å se større versjon!

– Mange vil kanskje heve på øyenbrynene over at vi går til innkjøp av en maskin med denne teknologien, men for vår del var det aldri noen tvil. Cat D6 med sumpsko er den klart beste

maskinen til å løse jobben vi skal gjøre på bløt grunn, og da har det ikke noe å si om teknologien er gammel eller ny, sier Aaserud.

Maskinparken til Feiring består nå av totalt 70 maskiner. Men det er første gang selskapet kjøper en maskin med et slikt understell.

– Det er mye som har blitt bedre med årene, men ikke nødvendigvis alt. Sumpsko er et bevis på at man ikke var så dumme før i tiden, sier Aaserud.

Doseren skal etter planen være i drift fra 1 Mai 2024 og erstatter en eldre Cat D6T med std belter som har vært brukt frem til i dag.

Powered by Labrador CMS