PROTOTYPE: Mikrograveren Komatsu PC01 drevet av Honda Mobile Power Pack. Foto: Honda/Komatsu

Komatsu og Honda med mikrogravere på batteri

PROSJEKT: I sommer gikk Honda og Komatsu ut med melding om at de skal samarbeide om felles utvikling av elektriske mikromaskiner som skal drives av byttbare mobile Power Pack-batterier.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

UTSKIFTBAR: Honda MPP-enheten kan skiftes raskt ut med en oppladet enhet. Foto: Honda/Komatsu

Målet er å etablere et batteridelingssystem for elektrifisering av Komatsus mikrogravere ved bruk av Honda Mobile Power Pack (MPP) med elektrisk kraftenhet (eGx). Hondas batteribyttesystem kommer i ferdige pakker som raskt kan skiftes med tomme el-batterier der maskinen står, slik at arbeidet kan fortsettes omgående. I tillegg skal dette batterisystemet utvikles slik at det også kan benyttes på forskjellige andre og mindre typer anleggsmaskiner i anleggsindustrien. Dette betyr at små el-drevne maskiner som går på samme arbeidsplass, skal kunne benytte samme el-pakke kraftenhet.

Mikrogravere først

I første omgang er det Komatsus «mikrograver» PC01 med vekt på bare 380 kg som skal bygges opp. Målet for lansering er innen 31. mars 2022 hvor Komatsu avslutter sitt regnskapsår. Deretter står også de tyngre mikrograverne, Komatsu PC05 og PC09, med vekt opp til vel ett tonn, for tur.

- Vi er orientert om avtalen mellom Komatsu og Honda, og følger utviklingen med spenning selv om mikro-graveren PC01 neppe er det helt store for oss. Derimot vil maskiner fra et tonn og oppover være meget interessante når de kommer med batteridrift, med andre ord fra PC09, sier Kjell Kåre Espedal, gravemaskinansvarlig hos Hesselberg Maskin.

Powered by Labrador CMS