Lys asfalt gir lysere arbeidsmiljø for de ansatte i Bybanen.

La lys asfalt

Nylig gjennomførte NCC en litt spesiell asfaltjobb, da en depothall for Bybanen i Bergen ble asfaltert med en lys asfalt.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Det er ikke så ofte denne typen asfaltjobber gjennomføres. Det er første gang vi produserer asfalt med blank bitumen i Bergen. Jeg vet at det er blitt lagt rød asfalt, noe som blir brukt til sykkelveier. Det er et veldig spennende prosjekt å ta del i, sier Area Manager, Kim André Steffensen i NCC Industry.

NCC jobber denne sesongen med asfaltering på fem forskjellige bybanekontrakter. I forbindelse med asfaltering av et depot for Bybanen, var det ønske om levering av lys asfalt, som skal bidra til et lysere arbeidsmiljø i depothallen.

Den lyse asfalten er produsert med blank bitumen, hvit pigment og lys durasplitt stein fra NCCs asfaltverk i Rådal. Arbeidet i depothallen pågikk over 30 skift, men lys asfalt ble utført i løpet av en helg med kontinuerlig arbeid fra fredag ettermiddag til mandag morgen.

Det ble lagt asfalt på totalt 7500 m² mellom baneskinner med full oppbygging der slitelaget er i lys farge. Fargen er ikke helt hvit, men lys hvit/grå/brun.

Produksjon av den lyse asfalten kan ikke kan kombineres med vanlig svart asfaltproduksjonen ved fabrikken.

- Denne typen komplekse jobber krever dyktige fagarbeidere, både på asfaltfabrikken og i utleggerlaget. Her har vi vist at vi kan levere det lille ekstra som kan gi de ansatte i depothallen et godt arbeidsmiljø, sier Kim Andre Steffensen i NCC Industry.

Asfalteringsoppdraget ble utført for Steconfer SA som har kontrakt med Bybanen i Bergen.

Powered by Labrador CMS