TEST: Selskapet Gåsbakk & Sønner AS i Sørli i Norge, har testet plogen som snart kommer for salg.

Lanserer høyt- og langt-kastende fjellplog

Etter en periode med harde tester lanserer snøplogprodusenten Mählers nå sin DPF fjellplog.

Publisert Sist oppdatert

Det er en diagonalplog som skal rydde store snømengder effektivt og kaste snøen både høyt og langt.

NY: Mählers DPS fjellplog.

Mählers har de siste årene oppgradert sortimentet for å møte det endrede klimaet samt for å tilpasse produktene til de neste lastebilmodellene. Nå lanserer de sitt nyeste tilskudd, DPF fjellplog, som er bygget for de mer krevende miljøene der man møter på store snømengder i kombinasjon med kupert terreng.

– Vårt fokus har vært å optimalisere plogen til å kaste snøen både høyt og langt slik at det ikke danner seg brøytekanter for raskt, sier Pontus Jonasson, adm. direktør i Mählers.

Pontus sier at Mählers har hatt den nye plogen på en rekke tester i Norge og Sverige og at testførerne har bidratt til et sluttprodukt som alle er fornøyde med.

TESTFØRER: Arnt Olav Gåsbakk i selskapet Gåsbakk & Sønner AS, er veldig fornøyd med egenskapene til den nye snøplogen.

– Ja, den nye plogen er testet i en rekke ulike miljøer, alt fra lavere fjellområder i Jämtland i Sverige og helt opp til Alta i Nord-Norge. Alt i alt har det gitt oss verdifull informasjon for å kunne optimalisere plogen til det den er beregnet for. 

– Snill mot brøytekantene

En av testførerne, Arnt Olav Gåsbakk i selskapet Gåsbakk & Sønner AS i Sørli i Norge, skryter av Mählers fjellplog.

– Fjellplogen løfter snøen fint allerede fra lave hastigheter og følger underlaget svært fint. Den er dessuten «snill» mot brøytekantene, da den er utformet slik at den ikke skal rive i kantene. Det er gunstig da mange av veiene er smale, og da vil man ikke at snøen skal «renne inn» på veien igjen, sier Arnt Olav.

Serieproduksjon

Mählers sier at serieproduksjonen av DPF fjellplog allerede er i gang og tilgjengelig for bestilling for kommende vinter.

Powered by Labrador CMS