Tokvam F240H Monster bruker hydraulikken fra bæremaskinen. Den har teleskopisk utkaster.

Lanserer «Verdens største serieproduserte hydrauliske snøfreser»

- Egen motor på snøfreser på hjullaster i bymiljøer er ut. Etter vår oppfatning er utnyttelse av bæremaskinens egen hydraulikk fremtiden på denne type applikasjoner, skriver freserprodusenten Tokvam i en melding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Med F240H Monster tar vi hydraulisk snøfreser for hjullaster til neste nivå. Med en veldig stor innmaterskrue, stor vifte og smarte løsninger som gir stor kapasitet oppstår helt nye muligheter. Dette er en hydraulisk frontmontert snøfreser som kan ta over flere av oppgavene til en tradisjonell hjullasterfres med egen motor, som f.eks. snølasting. Og det til en brøkdel av prisen, både i innkjøp og drift. I tillegg er snøfreseren både lett og kortbygget som gir betydelig fordeler under bruk, skriver Tokvam i en pressemelding.

Prosjektet er igangsatt med bakgrunn i at alle byer i snøbeltet i USA og Canada har minst en, og ofte flere snøfresere for snølasting med egen motor i beredskap. Tokvams nordamerikanske forhandler ønsker å tilby en betydelig grønnere og mer kostnadseffektiv løsning for å løse oppgaven.

- Underveis i utviklingen har også det nordiske markedet vist overraskende stor interesse for prosjektet og vi har dermed testet på en rekke forskjellige hjullastere sammen med våre nordiske forhandlere sist vinter, skriver Tokvam i meldingen.

Tokvam F240H Monster.

Resultatene har vært svært positive og produsenten har store forventninger til å endre tankegangen i markedet rundt lastefreser til hjullaster.

- Egen motor på snøfresen i bymiljøer er ut. Etter vår oppfatning er utnyttelse av bæremaskinens egen hydraulikk fremtiden på denne type applikasjoner. Det gir deg både bedre miljø og lavere kostnader, opplyser Tokvam.

Fresen er bygget med Hardox i vifte, viftehus, utkaster og i store deler av chassis. Den har en automatisk utløsermekanisme både på vifte og innmaterskrue, slik at sikkerhet er ivaretatt uten at man trenger å tenke på å skifte brytebolter. Fresen kan leveres med teleskopisk utkaster, flytramme og punkteringsfrie hjul som ekstrautstyr.

Tokvam F240H Monster snøfreser

Arbeidsbredde: 240 cm

Viftediameter: 95 cm

Innmaterskrue: 100 cm

Vekt: 1340 kg

Innfesting: Volvo BM

Oljebehov: Minst 200L/min, 200 bar

Powered by Labrador CMS