NY: Statens vegvesen skal bygge 10,6 kilometer ny to‐felts E39 mellom Stormyra og Staurset i Heim kommune i Trøndelag.

Lyser ut ny E39-kontrakt i Trøndelag

Statens vegvesen lyser ut konkurranse om bygging av ny E39 mellom Stormyra-Staurset i Heim kommune.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen bygger i perioden 2020 til 2026 tre nye parseller på E39 mellom Betna og Stormyra. Det er tredje parsell, mellom Stormyra og Staurset, som nå blir lyst ut.

- Når alle de tre delstrekningene er fullført, vil det bli en sammenhengende god europaveistandard på hele denne delen av E39. Nå lyser vi ut tredje og siste parsell, og ser frem til dialogen med markedet, sier Odd Helge Innerdal, prosjektleder i Statens vegvesen.

Når E39 Betna-Stormyra står ferdig, vil reiseavstanden bli fem kilometer kortere, reisetiden går ned med sju minutter, og trafikantene på strekningen får en tryggere hverdag.

Kontrakt med forhandling

Arbeidet blir lyst ut som en utføringsentreprise, og prosessen blir gjennomført som innkjøp med prekvalifisering og forhandling.

Påmeldingsfristen for entreprenørene er 4. desember. Forhandlingene vil foregå gjennom vinteren, med mål om å signere kontrakt i mars 2024. 

10, 6 kilometer tofelts vei

Kontraktsarbeidet omfatter i hovedsak bygging av ca. 10,6 kilometer ny tofelts E39, med fartsgrense 80/90 kilometer i timen. 

Sju betongkonstruksjoner, et nytt veikryss mot fylkesvei 680, et T-kryss med tilhørende avkjøringer, sideveier og landbruksvarer er også en del av kontrakten.

Store deler av strekningen går langs eksisterende vei, med delvis bratt terreng på siden.

Arbeidet skal gjennomføres i perioden april 2024 til september 2026.

Powered by Labrador CMS