Robert Norbeck er glad for at Oslo kommune trakk utlysning av en asfaltkonkurranse og lyste ut på nytt med tøffere miljøkrav.
Robert Norbeck er glad for at Oslo kommune trakk utlysning av en asfaltkonkurranse og lyste ut på nytt med tøffere miljøkrav.

Lyste ut asfaltkontrakt på nytt

Feiring Asfalt roser Oslo kommune for å ha trukket den opprinnelige anbudsrunden og lyst ut kontrakten på nytt.

Publisert Sist oppdatert

Da asfalteringen av hovedstadens gater ble lagt ut på anbud i fjor, kom daglig leder i Feiring Asfalt, Robert Norbeck, med kraftig kritikk av manglende utslippskrav, i et innlegg blant annet publisert på AT.no.

I ettertid ble utlysningen trukket, og forrige uke lyste Oslo kommune på nytt ut asfaltkontrakten for hovedstaden, med nye krav: I det nye anbudet vil pris vektes 50 prosent, maskiner og utstyr 20 prosent og produksjon av asfalt 30 prosent.

Robert Norbeck mener bymiljøetaten nå fortjener ros:

- Bymiljøetaten fortjener all ros de kan få. Her vil vi faktisk belønnes for å investere store summer på miljøtiltak. Nå er det bare opp til produsentene og entreprenørene å bevise at vi kan levere miljøvennlig asfalt, sier Norbeck.

Asfaltkontrakten består av reasfaltering av veier, gater, fortau, gang- og sykkelveier og utvalgte parkeringsplasser og dreier seg om perioden 2022 og 2023.

Powered by Labrador CMS