Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Må erstatte E6-asfalt fra 2020

Asfalten slites for fort.

Publisert Sist oppdatert

Søndag kveld 21. mai starter arbeidet med å legge ny asfalt på deler av E6 nord for Mosjøen. Asfalten på nyveien har vist seg å ha for dårlig kvalitet.

Asfaltarbeidet vil foregå fram mot pinsehelga. Fresing og asfaltering gjennomføres på kveld og natt mellom klokka 20.00 og 07.00. Det blir manuell dirigering på stedet, og trafikantene må forvente opp til 15 minutter ventetid. De som vil unngå kø, kan kjøre om fylkesvei 78.

På dagtid går trafikken som normalt.

– Vi beklager at det kan bli noe nattestøy for bebyggelsen som ligger nær E6, men vi regner med at alle som ferdes på denne strekningen ser fram til ny asfalt og tryggere vei, sier byggeleder Per-Arne Tøgersen i Statens vegvesen.

Ekstrem slitasje på asfalten

Det har nemlig vist seg at asfalten som ble lagt på den nybygde veien sommeren 2020 har unormalt høy slitasje på enkelte strekninger. Statens vegvesen og Skanska, som var entreprenør for utbyggingen, jobber tett sammen for at veidekket skal oppfylle kravene som stilles til E6.

I uka som kommer prioriteres de strekningene som har en sporslitasje som kan påvirke trafikksikkerheten. Det er Veidekke som skal utføre arbeidet.

– Vi vil til bunns i årsaken til denne slitasjen. Vi har derfor med oss Skanska Teknikk fra Sverige når vi går i gang med reasfalteringen. De vil delta på befaringer sammen med oss og Veidekke, samt foreta nye kjerneboringer av eksisterende asfalt og analysere spormålinger, sier prosjektsjef i Skanska Norge, Oddmund Hansen.

Så snart årsaken er klar, legges det en plan for hvilke øvrige strekninger som skal reasfalteres.

Powered by Labrador CMS