VASKING I VINDEN: Arne Kenneth Øvstebø i Mineralteknikk med et Terex vaskeanlegg på MEFA-utstillingen i Stavanger.

Mineralteknikk rapporterer om «vaskebonanza»

MINERALTEKNIKK: Mineralteknikk AS opplever voldsom etterspørsel etter vaskeanlegg for masser om dagen.

Publisert

På Standen på hjemmebane i Stavanger hadde daglig leder og eier Arne Kenneth Øvstebø med seg det mobile Terex Washing System-anlegget M1700-2 Washplant. Selskapet har hatt agenturet på Terex vaskeanleggene siden 2021, og på Terex knuse- og sikteverk siden 2018. Øvstebø sier Terex-agenturet har vært en stor suksess for selskapet, og når det gjelder vaskeanlegg fra Terex på det norske markedet i dag, så finnes det anlegg som er rundt 40 år gamle.

- Terex har vært lengst på markedet i Norge når det kommer til vaskeanlegg, er Øvstebøs påstand og legger til at selskapet hans var eneste med vaskeanlegg for masser på MEFA-utstillingen.

Endringer i markedet

Han forteller videre at Mineralteknikk AS til enhver tid jobber med 10-20 prospekter. Det er voldsomt trøkk på slike løsninger nå.

- Man får nesten ikke deponere masser lenger, og massene må gjenvinnes på stedet, sier Mineralteknikk-sjefen.

Et annet poeng som kan nevnes i denne sammenhengen, er at stadig flere aktører i byer benytter elektriske lastebiler til å kjøre forurensede masser som skal vaskes. Det betyr at massene må kjøres kort på grunn av begrenset rekkevidde for bilene, hvilket igjen betyr at man stadig flere steder trenger slike anlegg i drift ganske sentralt i byen og tettsteder.

Powered by Labrador CMS