Vårrengjøring av riks- og europaveiene i Oslo skjer om natten når trafikken er lav.

Nå rykker vårrengjørerne ut på veiene i Oslo

Hoveddelen av arbeidet utføres om natten.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I slutten av mars starter Statens vegvesen den årlige vårrengjøringa av riks- og europaveiene i Oslo. Arbeidet skjer på kvelds- og nattetid, og skal være ferdig i løpet av første uka i mai.

Statens vegvesens driftsentreprenør i hovedstaden, Vaktmesterkompaniet AS, skal feie, vaske og spyle veibane, gang- og sykkelveier, rekkverk, skilt, leskur og signalanlegg – med andre ord hele riksveinettet og alle installasjonene langs veien.

I tillegg plukker de søppel og tømmer sandfang.

Arbeider når trafikken er lav

Rengjøringsarbeidet på kjøreveiene starter i hovedsak ved 22-tiden og er ferdig før kl. 05.30 morgenen etter. Noen strekninger og veier blir helt stengt, mens andre blir renholdt mens trafikken passerer. Omkjøringsruter blir skiltet.

Gang- og sykkelveiene langs riks- og europaveiene blir rengjort på dagtid.

Samtidig med rengjøringen, gjør mannskapene en del inspeksjoner og mindre reparasjoner og utbedringer på gjerder og skilt når veiene likevel blir stengt. Det sparer trafikantene for flere stengninger.

- Vår driftsentreprenør jobber om kvelden og natta når trafikken er lav og ikke berører så mange bilister. Da er det også tryggere for mannskapene å jobbe på veiene, sier byggeleder Johan Georg Hall i Statens vegvesen.

Han ber trafikantene ta hensyn til nattarbeiderne, kjøre forsiktig, respektere sperringer og pålegg fra vakter som er utplassert i kryss, og følge skiltede omkjøringsruter.

Ferdig i begynnelsen av mai

- Vårpussen på riks- og europaveiene i Oslo starter 28. mars og pågår fram til mandag morgen 8. mai. På gang- og sykkelveiene er vi ferdig i slutten av april, sier Hall.

Han gjør oppmerksom på at været kan føre til endringer i planene.

Powered by Labrador CMS