NCC med to nye kontrakter på gravefri rørfornying

Skal blant annet renovere 3,6 km med vannledninger i Oslo.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

NCC har inngått kontrakter med Oslo og Bærum kommuner om gravefri renovering samt prosjektering og registrering av kommunale vannledninger.

Oslo

I Oslo skal blant annet 3600 meter av kommunens vannledninger på Lindeberg og Haugerud renoveres med PU-belegg, som er en av NCCs gravefrie (NoDig-) metoder for ledningsfornyelse.

- Gravefri ledningsrenovering er både mer miljøvennlig, raskere og mer økonomisk enn tradisjonelle renoveringsmetoder, noe stadig flere av våre kunder og samarbeidspartnere ser. Vi er derfor glade for å kunne gå i gang med denne jobben, sier prosjektleder Tage Odland i NCC Infrastructure.

Rør belagt innvendig med PU-liner.

190 kummer i området er også omfattet av renoveringprosjektet som allerede er startet opp, med en planlagt anleggstid på 44 uker. Verdien er på 25 millioner kroner.

NCC har utført en rekke renoveringsjobber for Oslo kommune på Lindeberg-området.

Bærum

NCC har også inngått samspillskontrakt med Bærum kommune for belegning av 6500 meter vannledninger med PU-belegg over to til tre år. Kontrakten, som i første omgang gjelder fase 1, omfatter timebasert prosjektering og registrering av ledningsstrekk og kummer. Verdi ca. 0,5 millioner kroner.

- Med NCCs NoDig-løsning PU-liner sprøyter og belegger vi ledningene innvendig med polyuretan. Dermed stoppes innvendig korrosjon og slitasje i ledningen, kapasiteten på gjennomstrømningen optimaliseres og rørenes levetid økes med mange år, sier prosjektleder Odland.

Powered by Labrador CMS