Gullkorn i en prøve fra 282 meters dybde i Etiopia.

Norskeid gruveselskap fant gull

Kunngjorde i dag at de har truffet synlig gull på 282 meters dybde, samtidig er det vist tegn til gullmineralisering i flere deler av borehullet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Akobo Minerals er primært et norskeid lete- og gruveselskap som har sin operative virksomhet i Akobo-området i Gambela-regionen i Etiopia. Selskapet er registrert i Sverige, og har ledelse med base i Norge. Selskapet er notert på børs i Oslo.

Alle indikasjoner peker nå mot at Segele-gruven kan opprettholdes mye lenger enn tidligere forventet.

Tidligere var dypeste observasjon av gullmineraliseringen på 239 meter. Det siste hullet viser at Segele-gullmineraliseringen nå strekker seg mer enn 400 meter i lengde fra overflaten. I hovedsak betyr dette at det ser ut til å være mer gull på dypere nivåer enn tidligere antatt.

Suksessen med det nye borehullet, tas som et bevis på ekspertisen som er utviklet av selskapets geologer over mange år nå bærer frukter.

Oversikt over selskapets borehull til nå, med planlagt åpen gruvedrift.

- Deres kompetanse gir økt forståelse av gullmineraliseringen og mulighet for å treffe på ytterligere funn, noe som vil være viktig for en fremtidig gullproduksjon, skriver selskapet i en melding.

- Disse resultatene representerer nok en stor suksess for oss. Ikke bare gir det oss god grunn til å være fornøyd med produksjonspotensialet til Segele, det viser også at vi forstår de lokale forholdene og mineraliseringene i grunnen. Vårt geologteam har vist at de innehar kompetanse og forståelse til å treffe gullmineralisering på dybder som aldri tidligere har vært sett i sørvestlige Etiopia. Dette vil sikre vår suksess fremover, sier Jørgen Evjen, administrerende direktør i Akobo Minerals.

Akobo sine gruveplaner er basert på «scoping-studien» som ser for seg at gruven skal kunne produsere gull i 27 måneder. Denne antagelsen er basert utelukkende på det første ressursestimatet fra april 2021, utledet av uavhengige gruvekonsulenter, SRK.

Powered by Labrador CMS