Arkivbilde fra jordskredet i Jølster i 2019.

NVE følger skredsituasjonen i Molde kommune

Søndag ettermiddag gikk det flere jordskred i Vistdalen i Molde kommune som følge av styrtregn.

 NVE har mandag formiddag sendt geologer for å bistå politiet og kommunen med faglige råd knyttet til de evakuerte områdene. NVEs jordskredvakt følger også situasjonen tett.

– Vi har nå folk ute i felt som skal vurdere skredsituasjonen i Vistdal, Eidsvåg og Meringdal. Vi gir fortløpende råd til politiet og kommunen for de evakuerte områdene, sier fungerende seksjonssjef Odd Are Jensen.

Foreløpig har geologene vurdert et område i Vistdal som ligger nord for krysset FV660 / vei 6010. Her har NVE i samråd med Multiconsult gitt råd om å oppheve evakueringen. 

Varsel om styrtregn mandag ettermiddag

MET har sendt ut et gult farevarsel for styrtregn for deler av Møre og Romsdal og Nordfjord. Det viktig å påpeke at det ikke er regional fare for flom- eller jordskred, men områdene der regnbygene treffer er ekstra utsatt i en styrtregnhendelse.

– Å følge med på værutviklingen er ekstra viktig når det er snakk om styrtregn, fordi det er vanskelig å vite akkurat hvor regnbygene treffer, sier jordskredvakt Guro Skogen Grøndalen.

– Vi anbefaler folk i de berørte områdene om å holde seg unna bratte skråninger, samt bekker med stor vannføring. For å forebygge skader er det viktig å holde stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for grus, søppel, kvist og løv fortsetter Grøndalen.

Hun legger også til at man ikke bør oppsøke området der skredene gikk i går. Jorda i Vistdal der det har gått skred er vannmettet og ustabilt. Det kan fortsatt komme utglidninger. 

Powered by Labrador CMS