Tankserien benytter både regnvann og vann via ledningnettet.

Ny serie med vann- og avløpstanker

Ser et økt behov for å utnytte ressursen vann bedre.

Publisert

Construction Equipment Grop (CEG) lanserer en ny komplett serie av løsninger for oppsamling og lagring av vann.

Det er varemerket Vera Tank, med over 100 års historie i Norge, som står bak serien. Målet med den nye serien er å bidra til å utnytte vannressursene på en bedre måte.

Lang erfaring møter stort behov

Knut Evant, Product Manager Energy & Environment i CEG, har utviklet den nye serien, og er stolt og glad over endelig å få presentere nyhetene, som har vært under utvikling i snart to år.

- Vi ser et økt behov for å utnytte ressursen vann bedre. Det er flere drivere for det behovet. Blant annet gjør klimaendringer det mer krevende å møte kravene til drikkevann og avløpsvann, noe som skyldes endringer i nedbørsmønstre og mer ekstremnedbør, sier han.

- 30 % av det rensede drikkevannet lekker ut før det når norske kraner, men bare 2 % av drikkevannet i husholdningen brukes til mat og drikke. På toppen av det har vi ca. 150 års etterslep på fornyelse av det norske vannledningsnettet, sier Knut Evant.

2200 til 65.000 liter

- Vi har stor bredde i tankvolum med den minste på 2200 liter, og helt opp til 65.000 liter. Innløp, utløp, pumper, filtre, ventiler og slanger tilpasses per prosjekt, sier Evant.

VA-serien fra Vera Tank er i stadig utvikling.

- Vi jobber nå med et nytt spennende konsept for trekamret slamavskiller. Denne løsningen vil være svært robust og med høy effektivitet, og særlig godt egnet til små og mellomstore felt med hytter og boliger, avslutter Evant.

Powered by Labrador CMS