En ny generasjon MF TH fra Massey Ferguson.
En ny generasjon MF TH fra Massey Ferguson.

Ny teleskoplaster-generasjon som «ikke bare er en oppgradering - det er et gjennombrudd»

Massey Ferguson lanserer en ny generasjon MF TH teleskoplaster, som har et helt nytt førerhus og andre endringer som skal forbedre komfort, betjening og produktivitet.

Publisert Sist oppdatert

Det er seks modeller i den siste generasjonen MF TH-serien. Utvalget starter med den semi-kompakte MF TH 6030 og går opp til den nyeste MF TH. 8043, med en maksimal løftekapasitet på 4300 kg, en løftehøyde på 7,5 meter, og ei skuffe på 3500 liter.

Den hydrostatiske transmisjonen inkluderer en ny driftsmodus som skal sikre at MF TH-serien går jevnere for å lette kjøringen og øke produktiviteten.

- MF TH teleskoplastere har allerede et godt rykte for utmerket ytelse, produktivitet, sikt og manøvreringsevne. Disse nye modellene introduserer nå den mest spennende utviklingen på ti år med produksjonen av MF TH. Dette er ikke bare en oppgradering - det er et gjennombrudd, sier Thierry Lhotte, visepresident og administrerende direktør i Massey Ferguson, Europa og Midtøsten (EME).

Førerplassen i den nye generasjonen.
Førerplassen i den nye generasjonen.

- MF TH-serien er fullstendig forvandlet. Denne nye generasjonen er nå er utstyrt med et førerhus med høy komfort. Det gir enestående komfort og kontroll, kombinert med mykere betjening og ekstra automatisering, sier Lhotte.

- Den nye MF TH-serien gjenspeiler ikke bare det nye designet fra Massey Ferguson som startet på MF 8S, men store endringer i førerhuset gjør det mulig for brukerne til å dra nytte av moderne, avanserte betjeningsorganer på en støysvak og behagelig arbeidsplass. Vår anerkjente MF Power Control-spak som er brukt på alle Massey Ferguson-traktorer, er nå standard og gir utmerket betjening med venstre hånd, tilføyer Francesco Murro, markedsdirektør i Massey Ferguson EME.

Motor og diverse servicepunkter er plassert lavt for best mulig utsikt til høyre.
Motor og diverse servicepunkter er plassert lavt for best mulig utsikt til høyre.

I tillegg til et nytt førersete, er det også en ny joystick som gir enkel betjening av hydraulikk og transmisjon, mens en ny fargeskjerm gir en rekke driftsinformasjoner.

Ekstra automatisering for bomdemping, parkeringsbrems, innstilling av bomhøyde og betjening av 3. hydraulikkfunksjon gjør betjeningen av maskinen lettere.

“Høy ytelse, kombinert med god komfort, gjør MF TH-serien til en virkelig førertilpasset maskin," forklarer Murro.

Alle modellene drives av avanserte 4-sylindrede, Stage V-motorer, med en effekt som øker til 135 hk på MF TH 6534, MF TH 7038 og MF TH 8043, mens effekten forblir på 100 hk for de andre modellene. Løftekapasitet og høydespesifikasjoner forblir uendret.

Modeller for ulike behov

Valget mellom seks nye MF TH teleskoplastermodeller skal gjøre det mulig for brukere å velge den nøyaktige størrelsen og spesifikasjonen etter behov:

To raske semi-kompakte modeller, som er 2,1 m brede x 2,1 m høye. Disse modellene er ideelle for arbeid i trange rom.

Disse to maskinene og den større MF TH 7035 drives av en 100 hk motor og med en hydraulikkapasitet på 100 l/min oppnås en løftekapasitet på 3 tonn. MF TH 6030 håndterer last til 6 meter og MF TH 7030 opp til 7 meter. Den større MF TH. 7035 har en løftekapasitet på 3,5 tonn opp til 7 meter.

Tre større, standard MF TH-teleskoplastere med Stage V-motorer og 135 hk i denne nye generasjonen. Alle er utstyrt med 190 l/min lastfølende hydraulikk og tilbyr avhengig av modell, løftehøyder fra 6,5 til 7,5 meter. Løftekapasitetene er på 3,4 t opp til 4,3 t (på MF TH 8043). 8043-modellen kan utstyres med ei skuffe på 3500 liter.

Nytt førerhus og sete

Det helt nye førerhuset har en mer avrundet, asymmetrisk konstruksjon med en bredere døråpning.

Det nye luftfjærede førersetet har et setealternativ med varme, og det reagerer automatisk på graden av maskinens bevegelse og har automatisk høyde- og vektjustering.

Målinger i det nye førerhuset, har vist en reduksjon på 1,5 dBA på vei, og opp til 2-3 dBA under lasting, sammenlignet med forrige generasjon.

Tilleggsutstyret består av en integrert kjøleboks, elektrisk høyre speil og en sidevisker, for ytterligere å forbedre sikten til siden og til speilene.

Betjening

Alle MF TH teleskoplastere kommer nå med MF Power Control-spaken på venstre side som standard, den samme som er i Massey Ferguson-traktorer. Den er under rattet, og føreren utfører tre funksjoner med fingertuppene. Vendegir, skifting av hastighetsområde opp og ned samt nøytral.

Dette lar høyre hånd være fri til å betjene lasteoperasjoner, mens venstre hånd betjener transmisjonen.

En ny standard, 5 tommers fargeskjerm kan brukes til å velge styremodus, som inkluderer en ny semi-hundegang innstilling. Når det rygges, vises utsikten fra kameraet bak på skjermen (tilleggsutstyr).

Man kan velge styremodus og hydraulikkmengde eller sekvens på en skjerm på sju tommer, samt vise detaljert informasjon om jobbadministrasjon for arbeidsoppgaver og førere.

Den nye multifunksjons-joysticken, krever 20 % mindre betjeningskraft enn forgjengeren.

En treposisjons vendegirbryter på baksiden av spaken brukes til å velge forover, bakover og nøytral. Denne har de samme funksjonene som MF Power Control-spaken, og gir et valg om hvordan du ønsker å skifte kjøreretning og kontrollere transmisjonen.

En ny skufferiste-funksjon, styrt av en knapp på joysticken, hjelper til med å fylle og tømme skuffen raskt.

Til høyre for den nye joysticken, er en ny håndgass.

Nye transmisjonsmoduser

Den siste generasjonen i MF TH-serien introduserer en helt ny måte å betjene den hydrostatiske transmisjonen: Nå, med tillegg av den nye håndgassen, kan førere stille inn ønsket motorturtall og deretter bruke pedalen til å variere kjørehastigheten til teleskoplasteren.

Det er nyttig ved arbeid som krever «jevn men skiftende» hastighet fremover.

Forbedret kontroll tilbys av «Dynamic Drive», som endrer vendegirets aggressivitet og gassrespons. Dette gjør det mulig for førere å velge hvor raskt eller sakte transmisjonen reagerer for å matche arbeidsoppgaven og forholdene.

Andre forbedringer av transmisjonen med fire-serier, gjør at den kan reagere jevnere og mer presist.

Hydraulikk

Et lastfølende hydraulikksystem leverer opptil 190 l/min på 135 hk-maskinene og 100 l/min for 100 hk-modellene, med proporsjonal elektrohydraulisk betjening på alle funksjoner.

Dette skal sikre god løftekapasitet selv ved lave motorturtall.

Med Massey Fergusons SHS (Smart Handling System) er det mulig for førere å stille maksimal oljemengde for jevn og nøyaktig drift.

Returdemping sørger for jevnere bevegelser. En ekstra elektrisk hydraulikkbetjening kan spesifiseres for å gi en 4. og 5. hydraulikk-funksjon.

Stage V-motorer

Alle nye MF TH teleskoplastere har de nyeste 3,4-liters, 4-sylindrede Stage V-motorene. Disse yter 100 hk på MF TH 7035 og to semi-kompakte modeller; og 135 hk som er en økning på 5 hk i forhold til forgjengerne på tre av standardmaskinene.

Motoren er plassert for å gi et lavt panser. Dette skal forbedre sikten med ny bratt skrånende form bak og gi bedre sikt over høyre bakhjul.

Powered by Labrador CMS