FLAGGSKIPSMODELLEN: Denne modellen, M515 Heavy Duty trommelsikt, omtales som flaggskipmodellen i MDS-serien.

Nytt agentur for Mineralteknikk

Mineralteknikk AS overtar agenturet på MDS trommelsikter i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet har i flere år hatt agenturene og vært eneforhandler av TerexFinlay og Terex Washing System, og nå vil det samme gjelde for Terex MDS trommelsikter.

- MDS er ikke et ukjent merke i det norske markedet, men nå er det vår oppgave å ta dette ett steg videre. Med service i ryggraden og lidenskap for faget, er jeg sikker på at våre ansatte vil bidra til et positivt løft av MDS her til lands, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø.

Kjøpt opp i 2020

MDS er en irsk produsent av trommelsikt til knuse- og siktebransjen. Terex-gruppen kjøpte opp produsenten i 2020. Nå som det er en del av Terex-familien, forenkler det både delesalg og service, skriver Mineralteknikk i en pressemelding.

- MDS har blant annet utviklet en trommelsikt som kan håndtere stein opp til over en meter i diameter. Det krever både ekspertise og kompetanse på ekstremt høyt nivå for å få mest mulig effektiv og økonomisk produksjon. Med regjeringens satsing på havvindmøller fremover, vil MDS bli et svært aktuelt produkt i denne produksjonen, skriver Mineralteknikk i pressemeldingen.

Ulike varianter

Mineralteknikk melder videre at MDS har en rekke modeller innen mobile- og stasjonære anlegg, men at den norske importøren vil i hovedsak konsentrere representasjonen om de mobile modellene M412, M413, M515 og M518R, samt stasjonære modeller som M615, M820, M720R. Maskinene kan settes opp med en rekke muligheter med typer trommel og typer åpninger.

- Sammen med MDS vil vi komme fram til de mest produktive og effektive løsningene for våre kunder, sier Øvstebø.

Gjenvinning

Den minste modellen, M413 på 25 tonn, er mest brukt til gjenvinning av masser. Det unike prinsippet med trommelen gjør at all masse og stein blir snudd og banket ren for vedheft, slik at ren stein kommer ut på mellomfraksjon eller overstørrelse, skriver Mineralteknikk.

Skyddstein

Den store 515-maskinen på 49 tonn brukes mye til pukkverksapplikasjoner, og da spesielt til produksjon av skyddstein. Denne steinen er ofte produsert på vekt og kommer ofte i 5-40 kg eller 10-60 kg. Det er da ideelt å sette M515 etter en stor grovknuser for å få helt nøyaktig fraksjon ut. Maskinen kan og lastes direkte fra røys, men da er det noe større slitasje.

Powered by Labrador CMS