Drammen motorveibru på E18 inngår i driftskontrakten for Drammensområdet.

Ønsker tilbud på drift av riksveiene i Drammen og omegn

Statens vegvesen har lyst ut kontrakt for drift av riksveiene i Drammens-området for perioden 2022-2027. Mindre luftforurensning er ett av målene i kontrakten.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Drammenskontrakten omfatter drifts- og vedlikeholdsoppgaver på riksveier med tilhørende sideanlegg, sideområder, utstyr og installasjoner.

I tillegg stiller Statens vegvesen krav om tiltak mot luftforurensning i enkelte av områdene i kontrakten.

Frist for å levere tilbud er 17. mars 2022.

Femårig kontrakt

Kontrakten varer i fem år, fra 1. september 2022 til 31. august 2027, med mulighet for gjensidig opsjon i tre år + ett års ensidig opsjon.

Kontraktsområdet omfatter kommunene Asker, Bærum, Drammen, Hole, Kongsberg, Lier, Modum, Ringerike og Øvre Eiker.

Veinettet innenfor Hole, Ringerike og Modum skal innlemmes i kontrakten 1. september 2023.

Pris er avgjørende for hvem som får tildelt Drammenskontrakten.

Kontrakten er lyst ut på Doffin og TED.

- Varierte og krevende oppgaver

- Drift av riksveiene i Drammen og omegn er både variert og krevende. Kontrakten omfatter alt fra drift av motorveier og landeveier til bygater, gang- og sykkelveier, rasteplasser, tunnelløp og bruer, sier byggeleder i Statens vegvesen, Anita Tveiten.

- I tillegg til det som normalt inngår i ei veidriftkontrakt, stiller vi krav om tiltak mot luftforurensning i Drammen, Asker og Bærum. Her må entreprenøren gjennomføre systematisk feiing på noe av veinettet hele året samt gjøre ekstra tiltak når det forventes høye konsentrasjoner av svevestøv.

Totalt omfatter Drammenskontrakten 340 kilometer vei, hvorav 290 kilometer riksvei og 50 kilometer gang- og sykkelvei langs riksvei. Trafikkmengden på riksveiene varierer fra 350 til 84.400 biler i døgnet.

Støtte til klimavennlige løsninger

I tillegg til at trafikantene skal komme sikkert frem til planlagt tid, skal Statens vegvesen være en pådriver for bedre miljø og legge til rette for bruk av ny teknologi. Vegvesenet har derfor skjerpet miljøkravene i alle sine kontrakter, med nye krav til miljøsertifisering og rapportering av drivstoff og energiforbruk.

Entreprenøren må holde seg oppdatert om utviklingen av mer miljøvennlige alternativer til dagens materialer og metoder, og på eget initiativ fremme løsninger som kan bidra til en bedre miljøprofil i kontrakten. Statens vegvesen vil bidra med økonomisk støtte til utviklingsprosjekter som bidrar til reduksjon i klimautslippet i kontrakten.

Powered by Labrador CMS