Per Aarsleff blir hovedeier i Steg Entreprenør

Steg Entreprenør blir med det en del av et gigantisk dansk anleggskonsern.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Steg Entreprenør AS blir en del av det danske storkonsernet Per Aarsleff A/S for «å sikre en fortsatt utvikling og vekst i et stadig voksende anlegg- og NoDig-marked».

Ved å gå inn med 51 prosent i Steg Entreprenør AS har Per Aarsleff AS sikret seg enda en partner i Norge: For fire år siden inngikk nemlig danskene en lignende avtale med Olimb Rørfornying AS.

Styrker seg i tøff konkurranse

- Vi er overbevist om at de nye eierne vil bidra til å styrke vårt selskap i en hverdag med stadig tøffere konkurranse og økende offentlige krav. Aarsleff er en sterk merkevare i Europa, og ligger helt i front både når det gjelder forskning og utvikling innen bygg og anlegg. Vi mener dette vil være med å trygge arbeidsplassene og gi oss muligheter for å bli markedsledende i vår bransje, sier daglig leder i Steg Entreprenør, Nils Kristian Skretteberg.

Nært samarbeid over flere år

Steg Entreprenør AS har samarbeidet om en rekke NoDig-prosjekter med det Aarsleff-eide Østergaard AS. Dette samarbeidet har vokst seg sterkt og ledelsen i Steg tror at det vil bli enda sterkere når de blir en del av samme konsern.

- Våre kunder vil møte et selskap med en enda større verktøykasse enn i dag, fordi vi nå får tilgang til større ressurser, støttefunksjoner og flere fagområder. Vi ser også at det kan gi økte synergieffekter med de øvrige norske datterselskapene i Aarsleff, sier styreleder Kristian Sandum.

Et marked i vekst

Avdelingsdirektør i Aarsleff Ground Engineering, Stig Weis, legger ikke skjul på at oppkjøpet er en langsiktig strategi der de vil bidra til en positiv utvikling spesielt innen NoDig-markedet i Norge.

- Med økt fokus på miljø og bærekraft, er det ingen tvil om at gravefrie metoder har et stort potensial også i det norske markedet, sier han.

Steg Entreprenør vil fortsette sin aktivitet under eget navn og med sin nåværende ledelse. Samtlige ansatte er også sikret fortsatt arbeid i selskapet.

Selskapene

Steg Entreprenør AS har hovedkontor på Geithus i Modum kommune og omsatte i fjor for drøyt 125 millioner kroner og har 42 medarbeidere.

Steg Entreprenør AS har i en årrekke samarbeidet med det Aarsleff-eide NoDig-selskapet Østergaard AS.

Per Aarsleff A/S er et ledende dansk entreprenørkonsern med spesialitet i planlegging og gjennomføring av store prosjekter innenfor infrastruktur, klimatilpasning, miljø, energi og bygninger – fra prosjektering til overlevering. Med utgangspunkt i en sterk posisjon i Danmark og Østersjø-regionen har konsernet prosjekter i det meste av verden. Innenfor fundamenteringssegmentet, har Aarsleff selskaper i Danmark, Sverige, Polen, Tyskland, England og Norge.

Aarsleff er notert som aksjeselskap på Børsen i København og oppnådde siste år en omsetning på 13,5 milliarder kroner. Konsernet har 6800 medarbeidere som fordeler seg på det danske morselskapet og en rekke datterselskaper i inn- og utland.

Powered by Labrador CMS