GODT SAMARBEID: Berit Elise Pedersen har godt samarbeid med Michael Wallén fra leverandøren SCP (Scandinavian Crusher Partner).
GODT SAMARBEID: Berit Elise Pedersen har godt samarbeid med Michael Wallén fra leverandøren SCP (Scandinavian Crusher Partner).

Praelia med lager hos leverandøren

PRAELIA: Å starte opp for seg selv, og være alene i selskapet, kan være tøft. Da er det godt å ha en god leverandør i ryggen.

Publisert Sist oppdatert

I 2018 startet Berit Elise Pedersen opp Praelia AS som selger slitegods til knusebransjen. Hun har lang erfaring fra bransjen, blant annet med mange år i Scandia Maskin som driver inne samme felt. På en ferie i Italia for noen år siden bestemte hun seg endelig for å satse og starte opp for seg selv, og i 2018 var det hele i gang.

Leverandøren til Praelia er svenske Scandinavian Crusher Partner (SCP), og samarbeidet er godt. Praelia har ikke eget lager i Norge, og støtter seg på stor velvilje fra SCP i Sverige. Leveringstidene er oftest et par dager, selv om noe spesialgods kanskje kan drøye litt lenger. Dette har vært avgjørende for oppstarten til Pedersen, men hun har planer om å utvide.

Lager og ansatte

- Jeg ser for meg å bygge både eget lager og å ha ansatte. Men jeg vil gjerne ha folk som kommer fra bransjen og som kan gå rett inn og gjøre jobben, sier hun.

Hun har også planer om å flytte inn i det såkalte Site 4016, et kontorfellesskap som bygges og som er spesielt beregnet for bedrifter innen bygge- og anleggsbransjen. Kruse Smith er blant de som bygger dette anlegget i Stavanger. Pedersen utelukker ikke at nye dører vil åpnes når hun får eget kontor i et slik, kanskje både forretningsmessige og tilgang på ansatte.

På MEFA i Stavanger var selvsagt Stavanger-kvinnen Pedersen på plass. Det var ikke tett med konkurrenter der, og som kvinne i slitegodsindustrien, så er det heller ikke tett med kvinnelige konkurrenter.

- Jeg er rimelig sikker på at jeg er eneste kvinne som driver et selskap innen dette, sier hun.

Powered by Labrador CMS