F.v. Kjell Roar Robertsen (prosjektleder Troms og Finnmark fylkeskommune), Jonny Berg, Eirin Anne Blix, Øyvind Strømseth (leder for avdeling Vei i Troms), Mona Benjaminsen (ordfører i Karlsøy), Nina Hansen, Simen Workinn (Entreprenør Thor og Bjørnar Workinn AS), Yngve Opgård, Alf Lorentsen

- Sjelden det går så fort med et veiprosjekt

Imponert ordfører.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører i Karlsøy kommune, Mona Benjaminsen, var imponert da det ble holdt et folkemøte om utbedringen av fylkesvei 863 på Hansnes 11. august 2022.

- Det er sjelden det går så fort med et veiprosjekt. Vanligvis tar det over ett år å komme i gang, sier hun.

Ferdig før vinteren kommer

Entreprenør Workinn forventer å være ferdig med arbeidet frem til Hessfjordkrysset før vinteren.

- Vi er én uke foran skjema og vi øker for hver dag som går, sier Simen Workinn, i Entreprenør Thor og Bjørnar Workinn AS. Neste steg i prosjektet er asfaltering som han anslår vil være i gang i midten av september.

Tar igjen etterslepet

Tiltaket er en del av Fylkesveiløftet 2022-2025 hvor Troms og Finnmark fylkeskommune har avsatt to milliarder kroner til å ta igjen etterslepet på fylkesveier. Mer enn 1000 kilometer med vei skal rehabiliteres.

Hovedtiltakene i reinvesteringsprosjektet, er forsterkning av eksisterende fylkesveier for å oppnå funksjonell bruksklasse for næringsliv og befolkning, samt sikre lavere driftskostnader og bedre levetid for veidekkene.

Omfang og utførelse «tilpasses den enkelte streknings tekniske tilstand basert på blant annet bæreevnemålinger».

Trafikksikkerhet

Øyvind Strømseth, leder for avdeling Vei i Troms forteller at prosjektet også tar for seg mindre trafikksikkerhetstiltak. Dette kan være fjerning av bergnabber ved veien eller siktutbedringer. Det ordinære vedlikeholdsprogrammet knyttet til eksempelvis bruer, reasfaltering med videre vil følge parallelt med reinvesteringsprosjektet de neste barmarkssesongene.

Prosjektleder Kjell Roar Robertsen, sier at den nye satsingen vil være det største løftet som er gjort på fylkesveinettet i Troms noen gang.

Fra fylkeskommunens veiavdeling opplyses det at man er veldig fornøyd med fremdriften og samarbeidet med Workinn.

Powered by Labrador CMS