F.v: Konsernsjef Jimmy Bengtsson (Veidekke), prosjektleder Espen Stordal (Veidekke) og konsernsjef Daniel K. Siraj i Obos.
F.v: Konsernsjef Jimmy Bengtsson (Veidekke), prosjektleder Espen Stordal (Veidekke) og konsernsjef Daniel K. Siraj i Obos.

Starter bygging av nytt hovedkontor i Oslo

Veidekke har fått i oppdrag av seg selv (og Obos) å bygge nytt hovedkontor til seg selv.

Publisert

Veidekke Bygg har fått i oppdrag av Ulven B1 Næringstomt AS (50/50 Obos og Veidekke ASA) å bygge nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo. Totalentreprisen er verdt 403 millioner kroner.

Det nye hovedkontoret til Veidekke skal bli et foregangs­bygg innen bærekraft og miljø. Bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden Breeam-Nor Excellent, og skal oppnå en klimagass­reduksjon på mer enn 50 % sammenlignet med referansebygg. Dette blir for eksempel første gang i Norge at knust betong fra et riveprosjekt erstatter 100 % av jomfruelige steinmasser i den nye betongen i bygget.

Hovedkontoret blir på 11.300 m² over seks etasjer, og det dimensjoneres for 600 arbeidsplasser hvorav noen skal leies ut.

Det nye hovedkontoret.
Det nye hovedkontoret.

- Vi gleder oss stort over å kunne sette i gang byggingen av vårt eget nye hovedkontor. Her skal vi bruke helt nye bærekraftige og sirkulære løsninger for å redusere negativ påvirkning på klima og miljø. Dette skal bli et referansebygg til glede og nytte for våre ansatte, og ikke minst skal det bli et hovedkontor vi med stolthet kan vise våre kunder og samarbeids­partnere, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Prosjektet gjennomføres av Team Veidekke DA som består av Veidekke Bygg Oslo, Bravida Norge, LPO Arkitekter, Multiconsult, Dr techn. Olav Olsen og Landskaperiet.

Powered by Labrador CMS