Tokvam har rettighetene til, og produserer, Ilsbo krattknusere.
Tokvam har rettighetene til, og produserer, Ilsbo krattknusere.

Stor omsetningsvekst for Tokvam etter Ilsbo-kjøpet

Fabrikken har gått to skift nesten hele tiden så langt i år. Dette er uvanlig for vinterprodusenten Tokvam AS som vanligvis har størst fart inn mot vinter.

Publisert

For ett år siden, i juni 2020, signerte Tokvam AS og Ilsbo Tools AB en avtale som gir Tokvam AS alle rettigheter til Ilsbo krattknusere.

Målet var «å revitalisere Ilsbo-produktene og gi produktgruppen den oppmerksomheten og markedsposisjonen den fortjener».

Tokvam AS har bemannet opp med et antall nye personer i produksjonen og man planlegger ansettelser både rundt produksjonsplanlegging, på salg og i andre administrative funksjoner.

Salget av Ilsbo-produkter setter nye rekorder, og sammen med en betydelig vekst på eksisterende produkter ligger Tokvam an til en omsetningsvekst på mer enn 60% i 2021.

Det hadde ikke vært mulig uten et meget godt samarbeid med Ilsbo Parts AB (tidligere Ilsbo Tools AB) som nå bidrar med både produktutvikling og konsulenter i videre utvikling av produktområdet «Krattknusere»:

- Jeg er dyktig imponert over den innsatsen gründer Leif Andersson, og flere nøkkelpersoner med ham, har lagt ned i å bygge de fantastiske kvalitetsprodukter og det sterke merkenavnet Ilsbo krattknusere i dag er. I tillegg, er det sterke salgskanaler som over tid har bygget opp en solid markedsposisjon over mange år i flere markeder. Det er også gledelig å se at forhandleren tydeligvis har stor tro på fortsettelsen med Tokvam, vi takker ydmykt, sier daglig leder Finn Kristian Tokvam.

- Blod, svette og tårer

Ilsbo er fullintegrert i Tokvam sin fabrikk på Reinsvoll på mindre enn ni måneder.

- Det har være blod, svette, tårer. Heldigvis har vi et fremoverlent og hardført A-lag her på Toten som har levert ekstraordinære innsats og oppnår utmerkede resultater tidligere. Men jeg kan ikke få gjentatt nok hvor viktig tillitsfulle, dedikerte og høykompetente mennesker er, sier Finn Kristian Tokvam.

Neste steg er videreutvikling

Et delmål for Tokvam med oppkjøpet av Ilsbo, har vært «å styrke posisjonen som Europas ledende produsent av redskap for veivedlikehold».

- Det er også gledelig at Tokvam nå er en leverandør som leverer produkter til flere sesonger, ikke kun vinter. Det er ingen tvil om at steg ett tar oss et godt steg i riktig retning. Neste steg er videreutvikling av Ilsbo-produktporteføljen. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Tokvam.