FORNØYD: Selv en strippet PC1250-11 gravemaskin, vekker oppsikt. Selger Trond Sandanger var godt fornøyd med å få med deler av maskinen til MEFA.

Størst på MEFA Stavanger

HESSELBERG: Selv uten bom, stikke og motvekt, hadde Hesselberg Maskin AS messens største maskin på stand i MEFA Stavanger.

Publisert

Det er i hvert fall Stavanger-selger Trond Sandanger sin klare påstand om Komatsu PC 1250-11 bakgraveren som sto som et monument på hjørnet av standen til Komatsu-importøren.

Klippe plattformer

Maskinen som skal leveres til Bertelsen & Garpestad AS til et prosjekt på Stord, har ferdig rigget en matchvekt på 120 tonn. For å drive sånt maskineri trengs en Komatsu 6-sylindret turboladet motor på 775 hk. Hydraulikken er imidlertid rustet opp, fordi B&G skal bruke en 15 tonns LaBounty saks på den til å klippe opp oljeplattformer på Stord.

KJEMPE: Tross uten bom, stikke og motvekt, skulle man være ganske uoppmerksom om man ikke fikk øye på denne Komatsu-kjempen.

Maskinen kom i deler like før messen i Stavanger, og Hesselberg rakk rett og slett ikke å montere den opp før utstillingen, men ville gjerne vise den likevel. Etter utstillingen ble den demontert ytterligere ved at overvogn og undervogn ble skilt for å sende delene til Stord og det kommende oppdraget.

100 år for Komatsu

En annen liten finurlighet med akkurat denne maskinen hører fjorårets 100-årsjubileum for Komatsu til. Importør Hesselberg Maskin har fiffet opp 100 maskiner for å markere jubileet, og 120-tonneren til B&G er den siste av de 100 som ble valgt til å representere jubileet.

Powered by Labrador CMS