I PLAN: Kjell Lintho (nærmest) i Lintho Maskin og Marcin Kovalczyk fra AP Machinebouw ved «Push & pull»-maskinen.

To maskiner i en «pakke»

AP MACHINEBOUWS: Frem og tilbake er like langt når man planerer. Men med AP Machinebouws «Push & pull»-system, kan du bruke samme utstyr begge veier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den nye levelleren fra AP har frontplass på standen til Lintho Maskin i Stavanger.

Maskinen er spesialutviklet for å legge ut og grovplanere masser ved å kjøre med doserbladet framover (push), for så å snu bladet for finplanering (pull).

- Dette er en powerblade og leveller i en og samme maskin, sier Kjell Lintho som har fått det første eksemplaret til Norge og solgt det til entreprenøren Stubberud Anlegg i Rakkestad. Det er med andre ord en maskin til låns som vises frem på MEFA Stavanger.

Endres på få minutter

Maskinen er utviklet for bruk på hjullaster, og ifølge Lintho er det enkelt å bytte konfigurasjon fra «push» til «pull».

Redaktør Klaus Eriksen og Thomas N. Witsø-Bjølmer er på plass på Forus travbane for å dekke MEFA Stavanger for Anlegg&Transport, AT.no.

- Den spesialdesignede rammen gjør det mulig å endre retning på få minutter. Systemet oppdager automatisk i hvilken retning du bruker bladet, og maskinkontrollen skifter automatisk.

Med vinger på siden, kan planeringen snevres midlertidig inn ved hindringer som for eksempel en stolpe.

- Den nye maskinen har også fjæring i festet mot hjullaster, slik at bladet til enhver tid får lik belastning i hele bredden, sier Lintho.

Kommer med 3D

«Push & pull» AP er tilgjengelig i en rekke forskjellige modeller med arbeidsbredde på 1400 mm – 2200 mm.

Maskinen på standen er av sistnevnte størrelse, og veier 750 kg. Denne kan brukes med en 5-tonns hjullaster.

Marcin Kovalczyk fra AP Machinebouw, opplyser AT.no at fabrikken i høst kommer med en oppgradering som åpner for at «Push & pull» kan kjøres med 3D-styring.

- Denne vil bli lansert i forbindelse med Bauma, sier han.

Powered by Labrador CMS