ETTERLENGTET NY E6: Den 15 kilometer lange strekningen er basert på NS8407 – totalentreprise med målpris.

Tre entreprenører invitert til å gi tilbud - alle norske

NYE VEIER: E6 mellom Ranheim og Sveberg i Trøndelag er ventet å få signert kontrakt i juli og kontrakts-tørrelsen er beregnet til 2,2 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

E6 Ranheim-Sveberg er en del av strekningen E6 Ranheim-Værnes. Sistnevnte strekning ble delt i to etter at Nye Veier avsluttet samarbeidet med den spanske entreprenøren Acciona sist sommer.

PROSJEKTSJEF: Magne Ramlo foran dagens E6 forbi Sveberg

De tre entreprenørene som er invitert til å gi tilbud er AF Gruppen AS, Veidekke Entreprenør AS og Hæhre Entreprenør AS.

Prosjekterende rådgiver, Rambøll Norge AS, vil bli tiltransportert totalentreprenøren etter avsluttet konkurranse, og det er derfor ikke stilt kvalifikasjonskrav om prosjekteringsreferanser i konkurransen, opplyser Nye Veier.

15 km lang strekning

Konkurransen som nå pågår, omfatter altså ferdigstillelse av den ca. 15 kilometer lange strekningen mellom Ranheim og Sveberg.

Arbeid langs trafikkert vei og i lange tunneler

- Nå har vi tre entreprenører med i konkurransen som har utmerket seg på viktige punkter som for eksempel arbeid langs trafikkert vei, arbeid i lange tunneler, sprengning i dagen og utfordrende geologiske eller geotekniske forhold, sier administrerende direktør i Nye Veier, Anette Aanesland. 

2,2 milliarder

Kontrakten vil være basert på NS8407 – Totalentreprise med målpris. Det vil bli gjennomført en samhandlingsfase for fastsettelse av endelig arbeidsbeskrivelse og målpris etter valg av totalentreprenør. Kontraktstørrelsen er beregnet til 2,2 mrd. NOK eks. mva. 

Det er ventet at tilbudsfasen som nå starter, varer til midten av juni, og at kontraktsignering kan skje i begynnelsen av juli. 

Powered by Labrador CMS