LITEN HJULLASTER: Modellen Manitou MLA 2-25H kom direkte fra fabrikken i Tyskland. Før ble maskinene produsert i USA.

Tre små Hesselberg-nyheter

MANITOU: Hesselberg Maskin hadde noen små Manitou, Komatsu og tilhengernyheter å vise på Vei og Anlegg.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

TELESKOPLASTER: Ultra Light Manitou 412 på en Brian James-henger fra Tilhenger Nor, alt under 3,5 tonn.

Etter at Manitou begynte et samarbeid med Mecalac, er produksjonen av små hjullastere flyttet fra USA til Tyskland og nå er også en ny serie klar. På Vei og Anlegg viste Hesselberg Maskin minilasteren MLA 2-25H på to tonn. Serien består av syv modeller opp til 3,5 tonn. Modellene kommer med litt ulike løsninger som lasteaggregatene, både parallell og Z-link. Det er for øvrig bestemt at maskinene leveres med eurofeste.

Norges-aktuelle

- Mest aktuelle for Norge er 2-25H uten hytte, samt 3-4-5 serien med hytte, og det er Steg V på alle europeiske modeller, sier produktsjef Thor Tveter hos Hesselberg Maskin.

Utstillingsmodellen hadde han bare fått på lån fra fabrikken, men han venter at maskinene kan leveres på tampen av året. Motor er Perkins og maskinene har hydrostatisk drift (maks hastighet på 2-25H er 12 km/t).

KOMATSU: 2,5 tonns Komatsu minigraver PC24MR-5 bakpå en Brian James tilhenger, totalt under 3,5 tonn.

Teleskoplaster

En annen nyhet var teleskoplasteren Ultra Light Manitou 412 som ble vist for første gang i Norge. Maskinen leveres også som 415, der 4-tallet betyr løftehøyde på 4 meter og 12 eller 15 betyr 1200 eller 1500 kg. Maskinene tas inn med eurofester.

412-modellen på standen er spennende, fordi den inkludert henger er under 3,5 tonn. Hesselberg Maskin har innledet et samarbeid med Tilhenger Nor for Brian James-maskinhengere og tilbyr kundene ferdig pakke med maskin og henger. Hengerne har en rekke detaljer som bøyle bak på undersiden slik at den ikke skal vippe, og at alle hull i hengeren er godkjent for stroppefeste.

Komatsu-nyhet

Samme henger fant vi et annet sted på Hesselberg-standen, med den nye 2,5 tonns Komatsu-minigraveren PC24MR-5 bakpå. Minigraveren har Komatsu-motor på 21,2 hk, ny hytte, 1,3 m lang stikke og 1920 kg brytekraft på skuffa og 1150 kg brytekraft på stikka. De samme detaljene gjelder selvsagt for denne hengeren, og som på Manitou-maskinen er maskinen stroppet fast langs beltene eller hjulene fremfor på tvers. Det er en liten stabilitetsdetalj.

Powered by Labrador CMS