Tunna bru på rv. 3 må lyses ut på nytt

Konkurransen om bygging av ny vei og ny Tunna bru i Tynset kommune, Innlandet, avlyses.

Publisert

Statens vegvesen «ser seg nødt til» å avlyse gjeldende konkurranse og invitere til ny. Årsaken er at «kvalifikasjonskravene i praksis har virket unødvendig begrensende på deltakelsen i konkurransen».

- Vi har et ønske om at Tunna bru skal produseres i en blanding av betong og treverk. Derfor har vi stilt krav om dette i konkurransegrunnlaget. Vi har krevd at entreprenøren skal ha kompetanse og erfaring fra selv å ha oppført bruer av en slik type. Som oftest har entreprenørene hatt med seg andre faginstanser/ spesialister når det kommer til oppføring av trebruer. Her har vi altså vært unødvendig begrensende med det resultat at vi ikke får til den reelle konkurransen vi trenger, sier prosjektleder, Taale Stensbye, i Statens vegvesen.

Seks har meldt seg på i konkurransen

Konkurransegrunnlaget skal nå revideres og legges ut på nytt.

Kartskisse over dagens vei og fremtidig vei.
Kartskisse over dagens vei og fremtidig vei.

- De fleste av de seks som leverte tilbud i første omgang skal kun trenge å gjøre små endringer i sine tilbud for å kunne være med i den nye konkurranse. Vi blir satt tilbake fire måneder rent tidsmessig, men samtidig får vi til en reell konkurranse med riktige forutsetninger, sier Stensbye i en nyhetsmelding fra Statens vegvesen.

Disse har levert søknad om å bygge ny Tunna bru og 3 km utbedret og ny rv. 3 mellom Tynset og Kvikne:

  • AF Gruppen Norge AS
  • Consto Anlegg Midt AS og Consto Anlegg Øst AS
  • Gjermundshaug Anlegg AS
  • J. Syltern AS
  • Lesja Bulldozerlag AS
  • Veidekke Entreprenør AS

Vegvesenet var svært fornøyde

I september var Statens vegvesen imidlertid svært fornøyde med deltagelsen, etter at de seks søknadene om å bli med i konkurransen var mottatt.

- Vi er svært fornøyde med den store interessen for prosjektet, og starter nå jobben med å velge ut de tre selskapene vi tar med oss videre, sa byggeleder Stig Johansen i Statens vegvesen da.

Første tilbud skulle etter planen leveres i løpet av januar 2022.

Tilbudene ville deretter bli evaluert, og Vegvesenet skulle samhandle med de enkelte tilbyderne frem til endelige, bearbeidede tilbud i mars.

Powered by Labrador CMS