Kartskisse over dagens vei og fremtidig vei.
Kartskisse over dagens vei og fremtidig vei.

Seks entreprenører vil bygge ny rv. 3-strekning

Statens vegvesen har mottatt seks søknader i konkurransen om prosjektering og bygging av ny Tunna bru og 3 km utbedret og ny rv. 3 mellom Tynset og Kvikne.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er svært fornøyde med den store interessen for prosjektet, og starter nå jobben med å velge ut de tre selskapene vi tar med oss videre, sier byggeleder Stig Johansen i Statens vegvesen.

Disse har levert søknad:

  • AF Gruppen Norge AS
  • Consto Anlegg Midt AS og Consto Anlegg Øst AS
  • Gjermundshaug Anlegg AS
  • J. Syltern AS
  • Lesja Bulldozerlag AS
  • Veidekke Entreprenør AS

Prosessen videre

Frem til 8. oktober blir selskapenes dokumentasjon og kvalifikasjoner gjennomgått av Vegvesenet. Tre av de seks vil deretter få anledning til å levere tilbud på prosjektet.

Første tilbud skal etter planen leveres i løpet av januar 2022.

Tilbudene vil deretter bli evaluert, og Vegvesenet vil samhandle med de enkelte tilbyderne frem til endelige, bearbeidede tilbud i mars 2020.

Gode resultater

- Vi hadde stor suksess med denne type tilbuds- og gjennomføringsstrategi på OPS-prosjektet for rv. 3 og rv. 25 i Løten og Elverum. Her så vi hvordan samarbeidet mellom en aktiv byggherre, og dyktige, kreative entreprenører og rådgivere i en totalentreprise ga et godt sluttresultat, sier prosjektleder Taale Stensbye i Statens vegvesen.

Nå ser prosjektledelsen frem til å videreføre praksisen også på en mindre entreprise, og samhandle med tilbyderne på samme måte i Tunna-prosjektet i Innlandet.

Powered by Labrador CMS