De forberedende arbeidene for E6 Storhove - Øyer er i gang.

Utnytter vinteren til hogst og sanering av hus

Vinstrafirmaet Erling Rolstad AS er nå ute i terrenget med de første maskinene for å utføre forberedende arbeider på utbyggingen av E6 Storhove – Øyer nord for Lillehammer.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Før vinteren er omme skal skogen i E6-traseen hogges og flere hus rives. Erling Rolstad AS utfører oppdraget for Nye Veier.

- Vi er imponerte over at Erling Rolstad AS allerede nå er i gang med de forberedende arbeidene for E6-utbyggingen. Kontrakten ble signert så sent som i forrige uke og nå er altså de første skogsmaskinene i arbeid ute i terrenget. Avskogingen kommer til å pågå noen uker fremover, og i mars starter også arbeidet med å sanere husene som er innløst, sier Øyvind Moshagen, utbyggingsdirektør i Nye Veier AS.

Kontakten med vinstrafirmaet omfatter forberedende arbeider som skal utføres før totalentreprenør for E6-utbyggingen kommer på plass. Nye Veier forventer full anleggsstart på sensommeren i år.

- Konkurransen for valg av totalentreprenør pågår, og det ligger an til full anleggsstart ut på sensommeren engang. Prosjektet sparer da mye tid på at skogen er fjernet og at de berørte eiendommene er sanert, sier Moshagen.

E6 Storhove – Øyer er 9,6 kilometer og en del av Nye Veiers utbygging av E6 Moelv - Øyer. I tillegg til vei dagen, skal det bygges en cirka 2,6 kilometer lang toløpstunnel forbi Fåberg.

Powered by Labrador CMS